Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zanimljivosti

Dani europske baštine u Lonjskom polju prilagođeni, no ništa manje zanimljivi, dapače!

Ove godine tema Dana europske baštine je Baština i obrazovanje – učenje za život. Zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnji Dani u Parku prirode Lonjsko polje, točnije u Krapju, selu graditeljske baštine, neće se održati. No, iz Parka poručuju da su pripremili zanimljivo iznenađenje za posjetitelje. Telefonski rezervirajte svoju šetnju Krapjem uz stručnog vodiča u nedjelju 27. rujna od 10 do 18 sati!

Schlosserove stube - kondicijski trening mnogih sadašnjih i budućih liječnika

Jedne od najpoznatijih zagrebačkih stuba sa 162 stepenice, povezuju gornjogradski kvart Šalatu s donjim dijelom grada. Ime su dobile po poznatom hrvatskom liječniku i prirodoslovcu Josipu Kalasanciju Schlosseru zbog čega su među Zagrepčanima prozvane kao Schlosserove stube. Nezaobilazni su put pješice do zagrebačkog Medicinskog fakulteta, stoga su razlog izvrsne fizičke kondicije mnogih njegovih studenata i profesora.

Pod stresom ste? Popijte šalicu čaja od gospine trave!

Gospina trava (kantarionovo ulje) najpoznatiji je i najbolji prirodni antidepresiv. Poznata i pod narodnim imenima pljuskarica, strašno zelje i kantarion, biljka je prelijepih zvjezdastih žutih cvjetova koji pocrvene kada ih se zdrobi.

7 najljepših slapova Nacionalnog parka Krka

Sa svojih sedam sedrenih slapišta: Bilušića bukom, Brljanom, Manojlovačkim slapom, Rošnjakom, Miljacka slapom, Roškim slapom i Skradinskim bukom, rijeka Krka je izniman prirodni i krški fenomen.

EUROPSKI PARLAMENT Flaširana voda zagađuje okoliš i preskupa je!

Zbog cjenovnih i ekoloških razloga građane treba poticati da koriste vodovodnu vodu za piće, poručuju zastupnici Europskog parlamenta. Na javnim mjestima treba postaviti slavine s pitkom vodom, a restorani trebaju besplatno služiti vodovodnu vodu, poruka je Parlamenta.

Pođite ovaj vikend u skitnju "Grofovom stazom" na najljepšoj planini Slavonije

Papuk, najljepša planina u Slavoniji, među ostalim, diči se prelijepom "Grofovom poučnom stazom“ u Park šumi Jankovac. Tu je i Rupnica, prvi geološki spomenik prirode u Hrvatskoj te Sekulinačke planine, posebni rezervat šumske vegetacije. Najočuvaniji i najljepši stari utvrđeni grad, Ružica grad također je njegov dio. Adrenalinski park Duboka uz istoimeni kamp nezaobolazno je odredište odraslih i djece željnih adrenalinske zabave. Atrakcija Parka jest i Kuća Panonskog mora, osobito zanimljiva djeci i mladima školskog uzrasta.

Badija - otok molitve

Nekada dom i duhovno utočište pustinjaku-eremitu San Diegu, danas je omiljeno odredište turista i svih koji trebaju duhovnu okrepu pod okriljem Gospe od Milosti.

Svetište Majke Božje od Krasna - velebitska okrepa duše i srca

Senjski književnici Vjenceslav Novak, Milutin Cihlar Nehajev, Silvije Strahimir Kranjčević, Milan Krmpotić… dio su nepregledne rijeke vjernih hodočasnika Majci Božjoj Krasnarskoj koji su u ovozemnim potrebama duše i tijela našli okrepu i utjehu pod Njezinim skutima.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja