Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zanimljivosti

7 najljepših slapova rijeke Krke

Sa svojih sedam sedrenih slapišta: Bilušića bukom, Brljanom, Manojlovačkim slapom, Rošnjakom, Miljacka slapom, Roškim slapom i Skradinskim bukom, rijeka Krka je izniman prirodni i krški fenomen.

Zujanju i ubodima komaraca je kraj

Učinkovito rješenje zujave najezde i neugodnih uboda, a da pritom ne ugrozimo ni zdravlje, ni okoliš?! Kavoljupci, vi ste na potezu!

Kako zaštititi kućne biljke od toplinskog vala?

Znate li da se i biljke “znoje”? Procesom transpiracije kroz pore na listovima oslobađaju vodu te na taj način hlade ne samo sebe, nego i okoliš u kojem se nalaze. Baš kao i ljudi, biljke teško podnose ekstremne vrućine i potrebna im je posebna njega.

Za poslijepodnevno osvježenje - smoothie s kavom

Smoothie ne mora biti rezerviran isključivo za jutro kao hranjivi obrok kojim se kreće u užurbanu svakodnevicu, dapače! Doda li mu se crna kava bit će ukusna 'budilica' za poslijepodnevni dio dana kada nas nakon poslovnih čekaju i brojne obaveze vezane uz obitelj i dom, a koje iziskuju dodatnu dozu energije.

Ekološki osviješteni i na plaži!

Iako je ležernost itekako dobrodošla tijekom godišnjeg odmora, ležerni ne bismo trebali biti kad je riječ o ekološki osviještenom i odgovornom ponašanju na plaži.

Jezersko vrelo Torak - najneobičniji sutok u Hrvatskoj!

Izdizanjem sedrene barijere Skradinskog buka, ujezerivši 13 kilometara toka rijeke Krke i potopivši 3 kilometra toka rijeke Čikole, nastao je jedinstveni prirodni fenomen NP Krka. Dodatna posebnost je otok Kalički busen, oko 700 metara duga i svega 10 metara široka sedrena barijera koja razdvaja Krku od ušća Čikole.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja