Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zanimljivosti

Od Marsonije do Slavonskog Broda (1934.)

Nakon uspostave Kraljevine Jugoslavije Gradsko zastupstvo u Brodu na Savi jednoglasno je donijelo odluku 16. ožujka 1934. da ime grada bude Slavonski Brod.

Uskočki Klis se predao Osmanlijama (1537.)

Klis je bila srednjovjekovna utvrda u splitskom zaleđu, a naziv je dobio po klisurama na kojima je izgrađen i predstavlja simbol otpora prema Osmanlijama. Najpoznatiji branitelj Klisa bio je Petar Kružić.

Jesu li vam poznate ove povijesne zanimljivosti o zvoniku sv. Stošije?

Blagdan sv. Stošije obilježava se 15. siječnja, a ova svetica posebno je čašćena u gradu Zadru i Zadarskoj nadbiskupiji čija je i zaštitnica. Ove 2024. godine obilježava se 130 godina od završetka zvonika sv. Stošije, a u nastavku vam donosimo povijesne zanimljivosti o zvoniku koji je već godinama ponos grada Zadra.

7 najljepših slapova rijeke Krke

Sa svojih sedam sedrenih slapišta: Bilušića bukom, Brljanom, Manojlovačkim slapom, Rošnjakom, Miljacka slapom, Roškim slapom i Skradinskim bukom, rijeka Krka je izniman prirodni i krški fenomen.

Zujanju i ubodima komaraca je kraj

Učinkovito rješenje zujave najezde i neugodnih uboda, a da pritom ne ugrozimo ni zdravlje, ni okoliš?! Kavoljupci, vi ste na potezu!

Kako zaštititi kućne biljke od toplinskog vala?

Znate li da se i biljke “znoje”? Procesom transpiracije kroz pore na listovima oslobađaju vodu te na taj način hlade ne samo sebe, nego i okoliš u kojem se nalaze. Baš kao i ljudi, biljke teško podnose ekstremne vrućine i potrebna im je posebna njega.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja