Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zeleni-biseri-hrvatske

RUDNIK ZRINSKI Prvi rudnik otvoren za turističke posjete

Malo je glavnih gradova europskih država koji se mogu pohvaliti činjenicom da im „leđa“ čuva zaštićeno prirodno područje. U bukovoj šumi skriva se tajanstveno podzemlje u kojem se od davnina rudarilo u potrazi za plemenitim kovinama.

Park šuma Maksimir - čuvar zagrebačke i hrvatske vremenske kapsule!

Prvi javni park u jugoistočnoj Europi, ali i jedan od prvih u svijetu, spomenik je parkovne arhitekture i kulturno dobro Lijepe Naše. U temeljima maksimirske Sokolske Mogile, sagrađene 1925. godine nalazi se komora, tzv. zagrebačka i hrvatska vremenska kapsula u kojoj su pohranjeni predmeti iz hrvatske kulturne baštine, važnije knjige, novine, časopisi, spomenice svih sokolskih društava koje su sudjelovale u njezinoj gradnji. Otvorenje komore planirano je za 2025.-tu godinu!

7 najljepših slapova rijeke Krke

Sa svojih sedam sedrenih slapišta: Bilušića bukom, Brljanom, Manojlovačkim slapom, Rošnjakom, Miljacka slapom, Roškim slapom i Skradinskim bukom, rijeka Krka je izniman prirodni i krški fenomen.

NP Brijuni - iskonska ljepota otočke prirode

Brijunsko otočje istarska je i hrvatska posebnost u čijem mediteranskom vrtu ima čak 170 vrsta autohtonih biljaka, među njima je i stablo masline staro više od 1600 godina. Jedinstveni brijunski Safari park neobičan je spoj autohtone istarske i egzotične južnoameričke te afričke i azijske faune, istarski boškarin i istarski magarac posaban su ponos Parka.

Medvedgrad – višestoljetni čuvar glavnog grada Lijepe Naše, biser PP Medvednica

Vrh na južnom dijelu Medvednice krasi slikoviti srednjovjekovni burg koji već osam stoljeća bdije nad Zagrebom i njegovim stanovnicima. Uvršten u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske kao Nepokretno kulturno dobro ponos je PP Medvednica koji se diči i mnogim prirodnim, povijesnim i sakralnim objektima. Izdvajamo Horvatove stube, špilju Veternicu i Rudnik Zrinski. Zeleni škriljavac, svojevrsni zaštitni znak Medvednice, krasi pročelja kapelice Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata i rado posjećenog Tomislavovog doma.

1 2 3 12
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja