Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zivot

FRA VINKO BRKOVIĆ Život je samo jedan i treba ga živjeti onako kako Krist želi

Krist će dati snage svakome za izdržati sve što je pred njim, ali to podrazumijeva da ostavimo sve iza nas pa uključujući i mišljenja drugih. Jer drugi će uvijek pričati, ali oni neće biti uz vas kada bude trebalo živjeti. A hoćeš li ti imati vremena živjeti dok oni završe svoje priče? Jedini trenutak koji imaš je sadašnji, što ćeš učiniti s njime?

Misli Ivana Pavla II. o životu i smrti

Papa Ivan Pavao II. umro je 2. travnja 2005. godine u 21 sat i 37 minuta. Sedamnaesta godina prolazi, ali njegove riječi snažno odjekuju i danas. Prisjetimo se nekih njegovih misli o životu i smrti.

Život je važniji od prtljage

Nakon iscrpljujućeg bijega iz izgorjelog rodnog grada, dvije ukrajinske majke i njihova djeca našle su utočište u konferencijskom centru Hohewand u Austriji.

Poštovati život drugih kao i svoj vlastiti!

"Branite i štitite i ubuduće ljudski život u njegovoj cjelovitosti! To je velika zadaća i veliko poslanje za sve nas što nam je povjerio sam Duh Sveti, Gospodin i Životvorac. Neka vas On nagradi svojim blagoslovom i svojim mirom!", poručio je predsjednik Vijeća za obitelj BK-a BiH, pomoćni biskup banjolučki dr. mons. Marko Semren, OFM, i ove je godine za Dan života, koji se obilježava u nedjelju, 6. veljače.

Momci, mladi, roditelji: započnimo nov život, istinit!

"Budimo mi ti koji počinju nov život, i ne samo za nas nego za sve! Ako smo uvijek ukočeni, umorni, nepomični, ako uvijek čekamo druge, nećemo stići nikamo, dapače, nazadovat ćemo. Nasuprot tomu, ohrabrimo se, ustanimo, pođimo naprijed i slijedimo nadu koja živi u nama. Kad vide kako se naša srca raduju, i drugi će nas slijediti jer je to ono što i oni traže", poručila je Majka Elvira, osnivačica zajednice ‘Cenacolo’.

Razvoj vrlina

Benjamin Franklin je sustav ovih 13 vrlina stvorio u svojoj - 20. godini. Vrijedi ih usvojiti.

Život je lijep, učimo se živjeti ga od Onoga koji jest Život!

"Neki problemi poput bolesti i nekih situacija izgledaju nerješivi i možda neće imati pozitivan ishod na prvi pogled, ali trebamo se suočiti i s time, a ne bježati od toga. Nije lako prihvatiti da ćemo nekoga izgubiti, ali ako smo vjernici onda smrt za nas nije kraj, nego početak drugačijeg i boljeg života! Koliko god bilo teško prihvatiti rastanak, naša nada nije u ovome svijetu. Od samoga krštenja spremamo se za odlazak k Ocu, ali nam je teško prihvatiti odlazak. Euharistija nam je tu izvor svake utjehe i nade kako ovaj život nije kraj, nego samo jedan dio života za koji se spremamo", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja