Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zivot

Prijavi se na Ljetnu školu bioetike i ljudskih prava

Svjetski savez mladih Hrvatska sedmu godinu zaredom organizira Ljetnu školu bioetike i ljudskih prava u Šibeniku. Projekt traje od 29. srpnja do 4. kolovoza te je namijenjen mladima od 18 do 30 godina.

Biskup Šaško krstio peto i šesto dijete u obiteljima u Župi sv. Šimuna i Jude Tadeja u Markuševcu

U nedjelju 17. ožujka u Župi sv. Šimuna i Jude Tadeja u Markuševcu zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško krstio je šesto dijete obitelji Marije i Franje Molnara, malog Iliju koji ima braću Šimuna, Jurja, Jeronima, Josipa i sestru Katarinu te peto dijete obitelji Martine i Stjepana Petravića, malog Josipa koji ima braću Mateja, Šimuna, Mihaela i sestru Sofiju. 

Na tragu pobačaja, Francuska gura zakon o "potpomognutoj smrti"

Samo nekoliko dana nakon što je Francuska donijela zakon o izmjenama ustava kako bi uključila pravo na pobačaj, francuski predsjednik Emmanuel Macron najavio je prijedlog zakona koji bi pacijentima u terminalnoj fazi omogućio traženje "potpomognutog umiranja".

Korizma, patnja i smrt koja donosi Život

"Moraš prihvatiti svoj križ", rekao je sveti Ivan Vianney, "Ako ga hrabro nosiš, on će te odnijeti u nebo." U ovoj korizmi nemojmo se bojati i bježati od križa, nego ga nosimo s ljubavlju i nadom, kao put ne smrti, nego vječnog života.

S. IVANA KLARA ČUIĆ Dječji život nema cijenu

"Dok su neki tražili informaciju privatne poliklinike došli su i do cjenika u kojemu se između ostalog tako lako može pronaći i cijena jednog pobačaja ili po njihovom prekida trudnoće. Ajme, žalosti! Ostajući bez daha dok sam gledala isto, ne mogu doći sebi koliko košta život jednog djeteta", napisala je školska sestra franjevka Krista Kralja Mostarske provincije s. Ivana Klara Čuić na svojim društvenim mrežama. U nastavku pročitajte njezino promišljanje u cijelosti.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja