Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zivot

Predavačica Leah Darrow: spojila sam život na farmi s vjerom

U okolici Fordlanda (Missouri), grada od 800 ljudi, smještena je farma od 80 hektara koja obiluje raznovrsnim životinjama, plodovima zemlje i "vjerom". Dali su joj naziv “Velika obiteljska farma”. Ondje stanuje s obitelji, predavačica Leah Darrow, katolkinja, supruga te majka šestero djece.

Doći će vrijeme kad će spomen na nas nestati

Znamo kamo nas taj put vodi. I znamo tko nas ondje očekuje u svojim stanovima. Na svijetu smo da bismo jednom bili u zajedništvu s Gospodinom. Doći će vrijeme kad nas ne će biti, kad ne će biti više ni slike o nama u onima koji dolaze iza nas.

Fra Ivan Lotar: Nemoj odrađivati život

"Nije važno koliko ulažemo, važno je da se vidi plod rada. No, je li doista rezultat važniji od procesa - kako nas uče tijekom cijeloga života?", poručio je župnik župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu fra Ivan M. Lotar na društvenim mrežama.

FRA VINKO BRKOVIĆ Život je samo jedan i treba ga živjeti onako kako Krist želi

Krist će dati snage svakome za izdržati sve što je pred njim, ali to podrazumijeva da ostavimo sve iza nas pa uključujući i mišljenja drugih. Jer drugi će uvijek pričati, ali oni neće biti uz vas kada bude trebalo živjeti. A hoćeš li ti imati vremena živjeti dok oni završe svoje priče? Jedini trenutak koji imaš je sadašnji, što ćeš učiniti s njime?

Misli Ivana Pavla II. o životu i smrti

Papa Ivan Pavao II. umro je 2. travnja 2005. godine u 21 sat i 37 minuta. Sedamnaesta godina prolazi, ali njegove riječi snažno odjekuju i danas. Prisjetimo se nekih njegovih misli o životu i smrti.

Život je važniji od prtljage

Nakon iscrpljujućeg bijega iz izgorjelog rodnog grada, dvije ukrajinske majke i njihova djeca našle su utočište u konferencijskom centru Hohewand u Austriji.

Poštovati život drugih kao i svoj vlastiti!

"Branite i štitite i ubuduće ljudski život u njegovoj cjelovitosti! To je velika zadaća i veliko poslanje za sve nas što nam je povjerio sam Duh Sveti, Gospodin i Životvorac. Neka vas On nagradi svojim blagoslovom i svojim mirom!", poručio je predsjednik Vijeća za obitelj BK-a BiH, pomoćni biskup banjolučki dr. mons. Marko Semren, OFM, i ove je godine za Dan života, koji se obilježava u nedjelju, 6. veljače.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja