Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zivot

Momci, mladi, roditelji: započnimo nov život, istinit!

"Budimo mi ti koji počinju nov život, i ne samo za nas nego za sve! Ako smo uvijek ukočeni, umorni, nepomični, ako uvijek čekamo druge, nećemo stići nikamo, dapače, nazadovat ćemo. Nasuprot tomu, ohrabrimo se, ustanimo, pođimo naprijed i slijedimo nadu koja živi u nama. Kad vide kako se naša srca raduju, i drugi će nas slijediti jer je to ono što i oni traže", poručila je Majka Elvira, osnivačica zajednice ‘Cenacolo’.

Razvoj vrlina

Benjamin Franklin je sustav ovih 13 vrlina stvorio u svojoj - 20. godini. Vrijedi ih usvojiti.

Život je lijep, učimo se živjeti ga od Onoga koji jest Život!

"Neki problemi poput bolesti i nekih situacija izgledaju nerješivi i možda neće imati pozitivan ishod na prvi pogled, ali trebamo se suočiti i s time, a ne bježati od toga. Nije lako prihvatiti da ćemo nekoga izgubiti, ali ako smo vjernici onda smrt za nas nije kraj, nego početak drugačijeg i boljeg života! Koliko god bilo teško prihvatiti rastanak, naša nada nije u ovome svijetu. Od samoga krštenja spremamo se za odlazak k Ocu, ali nam je teško prihvatiti odlazak. Euharistija nam je tu izvor svake utjehe i nade kako ovaj život nije kraj, nego samo jedan dio života za koji se spremamo", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

ReStyloh - besplatni ne/planirani izvor činjenja dobra!

Hrvatska platforma na kojoj se može darovati, razmijeniti i/ili prodati rabljenu odjeću, obuću i modne dodatke. Geslo kojim se vodi je: smanji, prenamijeni, recikliraj, redizajniraj! Namjera je da što većem broju ljudi rabljena odjeća bude prvi izbor.

Pročitajte kako o životu promišlja jedna trinaestogodišnjakinja

Zanimljiv i dirljiv pogled na život učenice jedne osnovne škole u Zagrebu. "Ne znamo što nas čeka, ali u svakom pogledu dolazi nešto novo, nešto bolje. Prilike i izazovi čekaju nas iza svakoga ugla. Krenimo voljeti i poštivati sve ljude bez obzira na to kakvi su", napisala je ova učenica. (Podaci poznati redakciji)

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja