Budi dio naše mreže

Ove godine tema Dana europske baštine je Baština i obrazovanje – učenje za život. Zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnji Dani u Parku prirode Lonjsko polje, točnije u Krapju, selu graditeljske baštine, neće se održati. No, iz Parka poručuju da su pripremili zanimljivo iznenađenje za posjetitelje. Telefonski rezervirajte svoju šetnju Krapjem uz stručnog vodiča u nedjelju 27. rujna od 10 do 18 sati!

/ Sonja Kuzmić

Krajem rujna i početkom listopada u Hrvatskoj se obilježavaju Dani europske baštine. Prijašnjih godina Dani su obilježavani i u Parku prirode Lonjsko polje odnosno u njihovom Krapju, selu graditeljske baštine. Podsjećamo, selo Krapje je specifično po starim drvenim kućama, stoga je jedino u Hrvatskoj dobilo status “sela graditeljske baštine”. U Lonjskom polju u kojemu se selo nalazi ima oko 600 takvih kuća. Najsačuvanije su, upravo, u Krapju.

Zbog pandemije koronavirusa, Dani europske baštine u Krapju ove godine neće se održati. No, ipak Parka poručuju da su pripremili nešto itekako zanimljivo za svoje posjetitelje…

Selo Krapje / Foto: PP Lonjsko polje /

S obzirom da je ovogodišnja tema Baština i obrazovanje – učenje za život, pozivaju sve zainteresirane na šetnju Krapjem uz stručnog vodiča u nedjelju 27. rujna od 10 do 18 sati. Svakako najavite svoj dolazak i saznajte po čemu je Krapje tako posebno📞 044-672-080.

Za one koji ne znaju, Posjetiteljski centar Krapje u selu Krapje smješten je u dvorištu obnovljene posavske drvene prizemnice, a otvoren je tijekom cijele godine. U sklopu edukacijskog centra nalaze se i mali galerijski prostor te suvenirnica. Pored suvenira, posjetitelji u suvenirnici mogu kupiti turističku kartu, mnogobrojna tiskana izdanja o Parku, stručnu literaturu, digitalne zapise, razglednice, majice i sl.

Posjetiteljski centar Krapje / Foto: PP Lonjsko polje /

U Centru se mogu unajmiti bicikl i kanu. Iz dvorišta koje je uređeno za igru i odmor, kreće pješačka staza Staza graničara, a za najavljene skupine posjetitelja održavaju se edukativni programi Krapje – selo graditeljske baštine, Posavski konj i Žličarka – ptica sa žlicom.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja