Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pp-lonjsko-polje

Krapje - hrvatski biser tradicijskog graditeljstva

Specifično po starim drvenim kućama građenima na tradicijski način, jedino je u Hrvatskoj sa statusom “sela graditeljske baštine”. U Lonjskom polju u kojemu se selo Krapje nalazi ima oko 600 takvih kuća, najsačuvanije su upravo u njemu, njih više od 80. Ime je selo dobilo po ribi šaranu, odnosno krapu.

Dani europske baštine u Lonjskom polju prilagođeni, no ništa manje zanimljivi, dapače!

Ove godine tema Dana europske baštine je Baština i obrazovanje – učenje za život. Zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnji Dani u Parku prirode Lonjsko polje, točnije u Krapju, selu graditeljske baštine, neće se održati. No, iz Parka poručuju da su pripremili zanimljivo iznenađenje za posjetitelje. Telefonski rezervirajte svoju šetnju Krapjem uz stručnog vodiča u nedjelju 27. rujna od 10 do 18 sati!

"Otkrij neotkriveno" u Lonjskom polju: Zaplovite rijekom Strug u čamcu na solarni pogon

Razotkrijte ljepote samozatajnog pritoka rijeke Save. Od Posjetiteljskog centra Krapje do pristaništa u Plesmu posjetitelje će voziti oldtimer traktor s prikolicom. Uz čamce na solarni pogon u pristaništu će ih čekati i kanui, a oboje se može koristiti vikendima te praznicima uz prethodnu rezervaciju, a preko tjedna po najavi.

Brod Juran i Sofija - turistička atrakcija s jedinstvenim panoramskim pogledom plovi najdužom hrvatskom rijekom Kupom

Tijekom panoramske vožnje brodom turisti na jedinstven način imaju prigodu doživjeti povijesnu jezgru grada Siska te prirodu koja ga okružuje. Plovidba je i najbolji uvod u upoznavanje sisačkog dijela Posavine te Parka prirode Lonjsko polje. Brod Juran i Sofija plovi subotom, nedjeljom, praznicima i blagdanima, a uz prethodnu najavu brod može ploviti i tijekom tjedna. S obzirom na kapacitet broda od 70 osoba potrebna je najava i rezervacija mjesta.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja