Budi dio naše mreže

"Usput rečeno, znate li što kaže papa Franjo? Papa kaže da su svećenici poput zrakoplova. Vijest o njima se čuje samo kada padnu, a ima ih toliko koji lete", rekao je vlč. Odilon Singbo u videu na Youtube kanalu Salesiane.

/ dt

Kakva je slika Crkve danas u svijetu? Jesu li mediji u pravu kada prikazuju Crkvu kao lošu? Što o svemu kaže papa Franjo? O ovoj aktualnoj temi za Youtube kanal Salesiane govori velečasni Odilon Singbo.

Ponekad nam mediji nameću neka mišljenja, neke stavove, pogotovo kad je Crkva u pitanju, rekao je vlč. Singbo. “Prije će istaknuti neke loše strane Crkve, nego njezine dobre strane. Pritom, onaj koji piše, nije svetac. Jer onaj tko je svet je svjestan svojih slabosti”, kaže vlč. Singbo.

Vlč. Singbo je rekao da ako svećenik u nečemu pogriješi, mediji će na tome inzistirati, a mi koji konzumiramo medijski sadržaj, to upijamo. “Usput rečeno, znate li što kaže papa Franjo? Papa kaže da su svećenici poput zrakoplova. Vijest o njima se čuje samo kada padnu, a ima ih toliko koji lete.

Ta slika koja se prikazuje o Crkvi ponekad je slika jednog trenutka nečije slabosti, a da bismo ispravno govorili o Crkvi moramo je gledati šire, cjelovitije, dublje”, istaknuo je vlč. Singbo.

Sjetimo se samo kako je obrazovanje u povijesti bilo dostupno samo nekima, eliti, ali Crkva je htjela da bude dostupno svima, rekao je vlč. Singbo podsjećajući na brojna sveučilišta koja je Crkva osnovala i na doprinos Crkve znanosti i obrazovanju. Naglasio je i kako četvrtina zdravstvenih ustanova u svijetu pripada Katoličkoj Crkvi.

Postoje još neke stvarnosti koje o Katoličkoj Crkvi možda niste znali, a koje otkriva vlč. Odilon Singbo, inače sveučilišni profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja