Budi dio naše mreže

Ključna riječ: crkva

ARGUMENTI Crkva i društvo u tzv. "novom normalnom"

O tome zašto je javnost podijeljena u stavovima oko pandemije koronavirusa, trebaju li mediji svakodnevno izvještavati o broju novozaraženih i na koji način te kako se Crkva nosi s izazovima vremena u kojem živimo, u prvoj emisiji treće sezone Argumenata Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak, 14. rujna govorili su dr. Krešimir Luetić, don Mihovil Kurkut i novinar Ivan Hrstić.

Što znači "crkva", a što "Crkva"?

Riječ "crkva" odnosi se na fizičku građevinu, ali što je još važnije, napisana s velikim slovom odnosi se na ljude koje Bog zove i okuplja oko sebe.

Predivna crkva inspirirana božanstvenim zrakama svjetlosti, prirodnim i čistim poput Duha Svetoga

Bjelina zrake sunca koja prolazi kroz nju prikazuje temeljni element ove crkve – svjetlost, najprirodnija i najčišća materija koja simbolizira duh i božanstvenost. Silueta crkve pak prikazuje namjeru modernijeg prikaza navedenih simbola čime ljepota, forma i duh građevine podsjećaju na Crkvu uopće – oslonjenu na mudru tradiciju u susretu sa suvremenim vremenima.

ARGUMENTI Crkva i financijsko poslovanje

Tema emisije ''Argumenti'' HKR-a u ponedjeljak, 20. siječnja bila je Crkva i financijsko poslovanje – kako Crkva koristi novac iz državnog proračuna? Je li dužna podnositi izvješće o trošenju novca, ima li Crkva obvezu transparentnosti, za što se koristi novac kojeg vjernici daju za sakramente i milostinju? Gosti emisije bili su generalni tajnik HBK mons. dr. Petar Palić, državni tajnik u Ministarstvu financija, zamjenik ministra Zdravka Marića, Zdravko Zrinušić i svećenik Zagrebačke nadbiskupije mr. vlč. Robert Šreter, a urednica Tanja Maleš.

Što je zapravo Crkva?

Iako svi mislimo da znamo što je Katolička Crkva, ponekad nam je teško odgovoriti na pitanja kako se postaje dio Crkve, može li se napustiti Crkva ili što kada dođe do neslaganja unutar Crkve? Za bolje razumijevanje Katoličke Crkve pogledajmo iz kojih 5 perspektiva je možemo promatrati.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja