Budi dio naše mreže

Znate li za vlč. Shawna Careya? Doznajte što krasi ovog posebnog svećenika.

/ mdj

Vlč. Carey svećenik je nadbiskupije Boston u SAD-u, a njegov apostolat poznat je diljem Sjedinjenih Država.

Shawn je postao 23. svibnja 2009. godine postao 11. gluhi katolički svećenik u Americi. Bivši analitičar investicijskih zajedničkih fondova služi u Apostolatu gluhih za Bostonsku nadbiskupiju.

Moja gluhoća nije invaliditet. Pokazujem ljudima da svatko, bez obzira na njihov invaliditet, ima sposobnost ‘prijeći granice’, izjavio je za portal “Pilot” još kao bogoslov.

Govoreći o svom pozivu, objasnio je kako su ga vlč. Michael Depcik, koji je gluh, kao i otac Michael Medas pozvali da razmisli o svećeništvu. Nakon Deaf Catholic Retreat Weekend-a s gluhim svećenikom vlč. Depcikom, ozbiljnije je počeo promišljati o svećeništvu.

Posebno ga je inspirirao i sv. Ivan Pavao II., koji je bio čovjek molitve. “Bio je zaljubljen u Boga i svoj narod, posebno u mlade. Na mene je utjecala njegova ‘Teologija tijela’. Vjerujem da bi mladima bilo od velike pomoći da ovu knjigu pročitaju kako bi ih podsjetili da smo stvoreni za ljubav kao jedinstvo tijela i duše.”

Naglašavajući kako njegova gluhoća nije hendikep, poručio je da ranjenost može poslužiti kao izvor snage i iscjeljenja. “Svećenik tada mora prepoznati tu ranjenost kao polazište svoje službe kako bi vodio Crkvu u ozdravljenje.”

Kako izgleda njegova “klasična” homilija pogledajte ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja