Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozja-volja

Što Bog želi vidjeti u tebi?

"Često se zna čuti u vjerničkim krugovima kada se dogodi nešto: to je volja Božja! Je li uistinu? Bojim se da nije sve što se oko nas događa volja Božja", piše fra Ivan Marija Lotar u svojem razmatranju vezanom uz evanđelje koje smo slušali u četvrtak, 16. prosinca. Sveti Ivan Krstitelj ukazao je na vrijednosti svih onih koji pomažu drugima u rastu i sazrijevanju i koji poučavaju o Božjim stvarima.

Fra Mate Bašić: "Božja volja nikada ne misli na sebe i svoju korist, jer tada Bog više ne bi bio Bog"

Spomendan jednog od najvećih teologa i mislioca u povijesti Crkve, franjevca i svećenika Ivana Duns Škota slavimo 8. studenog. Bio je najveći mariolog poradi čega u Crkvi nosi počasnu titulu oštroumni - Doctor Subtilis et Marianus, a ujedno je prozvan pjesnikom utjelovljene Riječi. Povodom svečeva spomendana, fra Mate Bašić piše o dvije sklonosti volje, a to su prema tumačenju bl. Ivana Duns Škota, volja sklona koristi i volja sklona pravdi.

Živim li doista u skladu s Božjom voljom?

Prije mnogo godina iskreno sam vjerovao da polažem svoj život za Boga, služeći mu cijelim srcem, umom i dušom. Zatim sam polako postao svjestan da moje ideje o tome kako živjeti kao predani katolik zapravo nisu bile u skladu s Božjim planovima za mene.

Nije dovoljno samo upoznati volju Božju, treba je i izvršiti!

U našem životu vrlo je lako izgubiti mirnoću kad se iznenada dogodi da stvari krenu loše za nas. To može biti test našega povjerenja u Boga. Ako znamo da djelujemo prema Božjoj volji, tada i mi, poput sv. Franje Asiškoga, možemo ići naprijed u povjerenju i pouzdanju. Zapravo, može se reći da je naš mir i smirenost, osobito u vrijeme prolaženja kroz osobna kolebanja i osobna razmišljanja, pokazatelj u stanovitoj mjeri povjerenja u Boga.

Budimo zadovoljni i sigurni živeći u nesigurnosti. Bog je s nama!

“Ti znaš što Bog želi da učiniš danas. Već ti je objavljeno. No, ako ti nije otkrio što želi za tvoj život, ne brini. Ne moraš odgovoriti na pitanje koje ti Bog nije postavio. Naša sigurnost nije u tome da nam On govori što učiniti na svakom koraku, naša sigurnost je u tome da je On s nama”, poručuje otac Mike Schmitz u svome promišljanju o životnom pozivu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja