Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vatican-news

Kardinal Zenari: Sirija, humanitarna katastrofa koju je svijet zaboravio

Kardinal Mario Zenari, apostolski nuncij u Siriji, došao je u Rim susresti se s Papom te sudjelovati na plenarnom zasjedanju Unije djelâ za pomoć Istočnim Crkvama (ROACO). Stanje se pogoršalo usred siromaštva i podjelā, rekao je nuncij te upozorio da je Sirija nestala s radarā međunarodnih medija, a da je rat u Ukrajini dodatno pogoršao našu krizu u toj zemlji.

Tijelo bl. Carla Acutisa bit će trajno izloženo u Asizu

Asiški biskup Domenico Sorrentino otvorio je u srijedu 2. lipnja nakon večernje mise grob bl. Carla Acutisa u crkvi Sv. Marije Velike u Asizu te najavio da će njegovo tijelo biti trajno izloženo na štovanje, prenosi Vatican News.

Papa mladima: Riskirajte, ako želite izgraditi bolji svijet

U videosnimci s molitvenom nakanom za svibanj, posvećenom mladićima i djevojkama u cijelom svijetu, papa Franjo traži hrabrost i slušanje, te potiče na puni život koji je plod darivanja sebe u služenju drugima. Osim toga, potaknuo ih je da razgovaraju s djedovima i bakama jer njihova mudrost vodi dalje od trenutačnih problema, izvijestio je Vatican News.

PAPA FRANJO Nikad nisam pomislio odstupiti

Razgovor svetog oca Franje s novinarom Carlosom Herrerom o aktualnostima u Crkvi i svijetu emitirala je u srijedu 1. rujna španjolska radijska postaja COPE, prenosi Vatican News.

Ugrožavaju li migranti budućnost europskog identiteta? Pater Stanko Perica osvrnuo se na zabrinutost mnogih Europljana

„Veselim se radu s potrebitim i marginaliziranim osobama, odnosno angažmanu u socijalnom apostolatu, te vjerujem da 'izvan siromaštva nema spasenja'“, izjavio je u velikom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju pater Stanko Perica koji od početka kolovoza preuzima službu ravnatelja Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi, piše Vatican News.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja