Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vatican-news

Kardinal Turkson: Kao Katolička Crkva ono što sada možemo učiniti za Georgea Floyda je moliti

Osvrnuvši se na prosvjede diljem Amerike zbog ubojstva Georgea Floyda, kardinal Peter Turkson, pročelnik Dikasterija Svete Stolice za promicanje cjelovitoga ljudskoga razvoja, pozvao je na međureligijski ekumenski događaj koji bi okupio ljude na molitvu: "Kao Katolička Crkva, to je ono što sada možemo učiniti, moliti za Georgea. Bilo bi lijepo kada bi se organizirao veliki molitveni događaj koji bi okupio ljude. Dao bih im mogućnost da izraze svoju opterećenost srdžbom, no na način koji je zdrav, religiozan i koji donosi ozdravljenje."

Papa Misijskim djelima: „Naviještanje evanđelja je nešto drugo u odnosu na svaki politički ili kulturni, psihološki ili vjerski prozelitizam"

„Izbjegavati vlastito promicanje i ostvarivanje inicijativa poradi publiciteta; biti misionar znači odražavati zahvalnost za sve primljeno", istaknuo je papa Franjo u poruci Papinskim misijskim djelima. Papa je posebno istaknuo da je poslanje besplatni dar Duha te se ne može pouzdati u posebno namijenjeno uvježbavanje, a ne može ga se ni povjeriti „crkvenim aparatima“ koji kao da su obuzeti pomamom da promiču sebe i svoje inicijative, i to možda u smislu publiciteta.

Papa Franjo o životu nakon pandemije

Vatikanska izdavačka kuća objavila je knjigu „Život nakon pandemije“ u kojoj je prikupljeno osam tekstova pape Franje, odnosno njegovih govora, pisama i poruka iz razdoblja od 27. ožujka do 22. travnja, u kojima se osvrnuo na aktualnu izvanrednu situaciju i na vrijeme koje dolazi nakon nje.

Što bi nam danas poručio sv. Ivan Pavao II.?

Što bi nam danas rekao svetac koji je molio za bolesne, cijenio liječnike i razumio izolirane? Što bi na poručio čovjek čiji brat je preminuo kao mladi liječnik nakon što je zaražen dok je brinuo o bolesnima? Što bi nam rekao onaj koji je oprostio svome napadaču? Ne bojte se! Rastvorite širom vrata Kristu!

Prava radnika: "Ako želimo pravo blagostanje za ljude, novac mora služiti, a ne vladati!"

Crkveni socijalni nauk kontinuirano je kroz povijest naglašavao potrebu za poboljšavanjem položaja radnika koji je često bez njihove krivnje bijedan i nevoljan, čak i ropski umjesto dostojan čovjeka. Upravo u aktualnosti ekonomske krize koja je zahvatila svijet Vatican News podsjeća na određene socijalne enciklike koje istiću važnost i prava čovjeka radnika.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja