Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vatikan

Papa ukinuo povlaštene cijene stanovanja za kardinale

Papa Franjo naložio je ukidanje normi koje dopuštaju besplatno korištenje ili korištenje pod povoljnim uvjetima imovine u vlasništvu kurijalnih institucija i tijela koja pripadaju Svetoj Stolici.

Radionica Svetog Petra u Vatikanu pokreće Školu za umjetnost i obrt

U ponedjeljak 16. siječnja svečano se otvara prva didaktička godina za dvadeset mladih polaznika triju smjerova: klesari i obrađivači mramora, zidari, gipsari i dekorateri te tesari. Dvanaest mladića i osam djevojaka iz Italije, Perua, Njemačke i Bjelorusije, učit će od ponajboljih stručnjaka „praktična znanja“ i ljubav prema blagu Bazilike Svetog Petra, izvještava Alessandro Di Bussolo za Vatican News.

O. Federico Lombardi: "Zahvalan sam Bogu na svojih 80 godina, poslanje je komunicirati dobro"

Otac Federico Lombardi, isusovac, bivši ravnatelj Radio Vatikana i Tiskovnog ureda Svete Stolice, navršava 80 godina života i 50 godina svećeništva. Život je proveo u službi Crkve, osobito u svijetu komunikacije. U intervjuu vatikanskim medijima, otac Lombardi fokusira se na neke važne trenutke svog života i profesije koju je živio uz trojicu papa.

Pokolj u katoličkoj crkvi u Nigeriji

Skupina naoružanih muškaraca otvorila je u nedjelju, 5. lipnja vatru iz vatrenog oružja u katoličkoj crkvi Sv. Franje Ksaverskog na jugozapadu Nigerije. U napadu je ubijeno više vjernika koji su slavili svetkovinu Duhova, a među ubijenima je bilo i djece, objavio je Vatican News. Papa izrazio svoju žalost zbog krvoprolića.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja