Budi dio naše mreže

Hvala svim dječacima i djevojčicama koji će u petak 18. listopada sudjelovati u inicijativi „Milijun djece moli krunicu“ – poručio je papa Franjo i pozvao sve na sudjelovanje.

/ fv

Zaklada papinskog prava „Pomoć Crkvi u nevolji“ (ACN) u petak 18. listopada organizira molitvenu inicijativu „Milijun djece moli krunicu za mir u svijetu“, podsjetio je Sveti Otac.

„Hvala svim dječacima i djevojčicama koji će u njoj sudjelovati! Pridružimo im se i povjerimo zagovoru Majke Božje“ – pozvao je Papa nakon nedjeljnog nagovora 15. listopada, na godišnjicu posljednjeg ukazanja u Fatimi.

Svom pozivu papa Franjo je dodao i nakane: „Povjerimo Gospinu zagovoru izmučenu Ukrajinu, Mjanmar, Sudan i stanovništva drugih zemalja koja trpe zbog rata i raznih oblika nasilja i bijede.“

Djeca diljem svijeta ujedinit će se u molitvi krunice, tragom riječi sv. Pija iz Pietrelcine da će se svijet promijeniti kada milijun djece bude molilo krunicu.

Zaklada je kao i svake godine pripremila prigodne materijale koje roditelji, odgojitelji, vjeroučitelji, katehisti i svi koji rade s djecom mogu preuzeti i na hrvatskom jeziku. Na službenoj stranici inicijative također se može prijaviti sudjelovanje.

Prijave su u tijeku

Do ponedjeljka 14. listopada za sudjelovanje je prijavljeno više od 375 tisuća djece. Međutim mnoge škole i župe nisu se prijavile preko mrežne stranice jer nemaju pristup internetu. Trenutno je njaviše sudionika prijavljeno iz Poljske (72 712), zatim Brazila (56 490) i Ujedinjene Kraljevine (49 238). Kolumbija (10 839), SAD (9563) i Kanada (3174) su neke od američkih zemalja iz kojih su stigle prijave. Oceaniju za sada predstavljaju Australija (4174) te mala otočna država Vanuatu s više od 1000 sudionika. Iz Azije su pak prijavljena djeca s Filipina (34 929), Indije (10 596) i Vijetnama (1053).

Godine 2023. prvi je put zabilježeno sudjelovanje više od milijun molitelja. Ove će godine inicijativa biti održana 19. put.

Iz ACN-a poručuju da je prema podatcima Sveučilišta u Uppsali (Uppsala Conflict Data Programme), 2023. godine bilo 59 oružanih sukoba u svijetu – od kojih mnogi još uvijek traju – što je najviše od početka prikupljanja podataka 1946. godine. Ističu da to molitvu za mir i jedinstvo čini važnijom nego ikad.

Molite krunicu i bit će mir – ovogodišnje je geslo nadahnuto porukom Gospe Fatimske. Upravo u Fátimi, u kapeli ukazanja, djeca će moliti sa svojim biskupom, kardinalom Antóniom Martom. Sama inicijativa „Milijun djece moli krunicu“ nastala je iz uvjerenja da krunica ima sposobnost promijeniti svijet, pobijediti zlo i donijeti mir, kako je poručila Gospa u Fatimi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja