Budi dio naše mreže

Ključna riječ: krunica

Ružarij.com poziva na kratka razmatranja o svakom zazivu Lauretanskih litanija!

Dragi molitelji Gospine krunice! Neka vam je blagoslovljen današnji blagdan Uzašašća Gospodnjeg, a i blagdan Gospe Fatimske, koji također danas slavimo. Danas na čast i iz ljubavi prema Gospi, koja nam je u Fatimi prije 104 godine ostavila poruku Nade, pokrećemo kratka razmatranja o svakom zazivu iz Lauretanskih litanija. Nastavljamo hod s punom vjerom kako će na kraju Njezino Bezgrješno Srce pobijediti i svakodnevno ćemo se odazvati pozivu na molitvu krunice, osobito za obraćenje grešnika. Tako slijedimo primjer svetih Franciska i Jacinte koji su molili mnogo krunica. Vjerujemo da će pobjeda kulture života biti dio trijumfa Njezinog Prečistog Srca. Gospo Fatimska, moli za nas grješnike sada i na času smrti naše, da uđemo u vječni mir, u radost Oca i Sina i Duha Svetoga! Amen. Prvo razmatanje don Ivana Marića možete pronaći u nastavku.

Klonimo se duhovnog pomodarstva i držimo se prokušanog i od neba darovanog oružja - krunice Bl. Djevice Marije

Knjiga don Josipa Mužića „Gospa i Hrvati - pučka pobožnost, vjera Božjih ugodnika i čuda” nedavno je u Splitu izašla iz tiska. "Marijanska pobožnost neodvojiva je od katoličkog identiteta jer nam je Isus s križa ostavio Mariju za majku i bez nje ne možemo živjeti cjelovito svoju vjeru. Marija nas drži kao vjernike u zdravoj ravnoteži, vodi sigurno Isusu, štiti od zabluda i povezuje s našim pređima", ističe, među ostalim, Josip Mužić u razgovoru za časopis "Marija" kojega, odobrenjem uredništva, prenosimo u cijelosti.

Gospina krunica u vremenu i prostoru

Dobro je moleći krunicu tijekom svibnja, uz razmišljanje o onomu što se tu događa s Isusom i Gospom, također imati na umu kada se nešto događa, gdje, u kojim okolnostima, u kojem vremenskom razmaku jedno od drugoga, kako bismo si sve to bolje predočili i tako dublje ušli u molitvu.

Pročitajte snažne misli o krunici

Sva je svrha krunice da nas dovede do toga dubokog iskustva naše Gospe koja zajedno s Isusom ulijeva Duha u nas. Rast vjere i ljubavi plod je razmatranja otajstava krunice, posebice zadržavanja na njima. Donosimo vam snažne misli o molitvi krunice.

Osjećaš se samim, kao da si napušten od Boga?

Nalaziš li se u nesretnom stanju onoga koji je u grijehu? Jesi li izgubio put koji vodi u nebo? Izgubio si milost? Osjećaš se samim, kao da si napušten od Boga? Obrati se Mariji.

Što je muškarac bez krunice?

Krunica je najizvrsniji oblik molitve i najefikasnije sredstvo za postizanje vječnog života. To je lijek za sva naša zla, korijen svih naših blagoslova. Ne postoji izvrsniji način molitve.

Krunica kao kontemplativna molitva

Sva je svrha krunice da nas dovede do toga dubokog iskustva naše Gospe koja zajedno s Isusom ulijeva Duha u nas. Rast vjere i ljubavi plod je razmatranja otajstava krunice, posebice zadržavanja na njima.

Svibanjski "molitveni maraton" krunice

Papinsko vijeće za promociju nove evangelizacije u mjesecu svibnju organizira "molitveni maraton" krunice u 30 svetišta iz cijeloga svijeta s nakanom moliti za završetak pandemije.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja