Budi dio naše mreže

Ključna riječ: krunica

Prije točno dvadeset godina papa Ivan Pavao II. u krunicu uveo otajstva svjetla

Početak dvadeset i pete obljetnice svoje papinske službe pod marijanskim geslom "Totus tuus" ("Sav tvoj") papa Ivan Pavao II. na današnji je dan 2002. godine stavio pod znak Marije: proglasio je "Godinu krunice" i u najrašireniju marijansku molitvu na svijetu, krunicu, uveo pet novih otajstava koja je nazvao "otajstvima svjetla", vezanim uz najistaknutije trenutke Isusova javnog života. U Marijinom mjesecu listopadu zato vam ponovno skrećemo pozornost na ovu predivnu, ne tako dugu, molitvu koja molitelje povezuje s Marijom i Isusom.

Želite li moliti krunicu sa svojom obitelji? Pokušajte deseticom dnevno

Mnogima je teško moliti krunicu u obitelji. Čini se da je pažnja kraća, možda zbog mnoštva ekrana koji nas okružuju. Reklame svakih nekoliko minuta, video igre i pametni telefoni doprinose problemima s koncentracijom. Za mnoge se tišina može činiti uznemirujućom kada smo "neprestano" nečim stimulirani. Kad se tome doda buka mlađe djece, moljenje krunice u obitelji može biti posebno izazovno. Pa kako možete vi i vaša obitelj zajedno moliti krunicu?

Počinje inicijativa ''Što je muškarac bez krunice?''

Inicijativa "Što je muškarac bez krunice?" kreće u subotu, 1. listopada na poticaj projekta ''Muževni budite'' . Riječ je o inicijativi koja potiče sve muškarce na molitvu krunice, a provodi se dvaput godišnje, u Gospinim mjesecima, svibnju i listopadu.

1 2 3 12
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja