Budi dio naše mreže

Ključna riječ: krunica

Izmolite krunicu na čast Presvetom Oltarskom Sakramentu

U Katoličkoj Crkvi se posljednjih desetljeća ukorijenila pobožna praksa molitve tipa krunice na čast različitih otajstava naše vjere, pa tako imamo i krunicu na čast Presvetom Oltarskom Sakramentu, koju donosimo u nastavku.

Molitva krunice prije misnoga slavlja Majke Božje od Kamenitih vrata

Svečana proslava započet će u 18 sati prijenosom lika Majke Božje iz Bogoslužnog prostora bl. Alojzija Stepinca na trg ispred Prvostolnice. Ondje će mladi predvoditi molitvu krunice i tako se u molitvi pridružiti papi Franji koji je pozvao vjernike, obitelji i zajednice da mole krunicu 31. svibnja za dar mira.

Krunica je put do Boga po Kristu u Duhu

"Moliti krunicu ne znači sakriti se negdje u kutku i živjeti daleko od svijeta i života. To znači otvoriti svoje srce za tuđe potrebe i nadići vlastite križeve, kako bismo sve mogli predati Isusu i Mariji da oni ponesu i čuvaju u svojim svetim srcima", piše fra Nikola Kolak, bogoslov Hercegovačke franjevačke provincije.

Promjena načina na koji razmišljate o obiteljskoj krunici

“Ona ne želi moliti krunicu s nama ostalima. Nisam siguran što da radim", - nedavno mi je rekla prijateljica. Izrazila je zabrinutost koju sam čula od mnogih roditelja – kako da potaknem svoju djecu da mole krunicu?

Fatima pobjeđuje neprijatelje

U Fatimi riječi “duhovna bitka” nisu korištene, iako su se podrazumijevale; dio smo jedne takve bitke, priznali mi to ili ne, a Gospa nam je dala sve potrebne smjernice da budemo pobjednici

Naučite moliti franjevačku krunicu

Krunicu sedam radosti Marijinih, prema zapisu franjevačkog povjesničara Waddinga, naučila je sama Blažena Djevica Marija nekog pobožnog franjevačkog novaka. Stoga se ta krunica zove još i franjevačka krunica.

1 2 3 10
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja