Budi dio naše mreže

Ključna riječ: krunica

Krunica mu je promijenila život!

O novopokrenutom portalu ruzarij.com za HKM govori urednik portala Vid Milković, ističući kako je njegov angažman na portalu o krunici djelo Providnosti i plod Marijinog zagovora.

Biskup je posegnuo za mačem, a on se mistično preobrazio u krunicu!

"Molio je krunicu pred Presvetim i ukazao mu se Isus. On je biskup. Ne laže. Znate li što je Isus imao u ruci? Naš Isus kojega primamo u svetoj pričesti. Isus kojeg volimo i kojemu smo predali svoje živote. Što je imao u ruci? Imao je mač! Čelični mač! E, to je moj Isus! Ne kažem da je moj Isus Conan ili Hrabro Srce…  Ali naš Isus je došao s mačem svome biskupu! U kraju koji pati pod radikularnim islamskim terorizmom", rekao je otac Donald Calloway, prepričavajući iskustvo nigerijskoga biskupa o snazi krunice.

Wilfrid Stinissen o krunici

Otac Wilfrid Stinissen bio je veliki štovatelj Biblije i Blažene Djevice Marije. Rođen je u Antwerpenu ( Belgija) 1927., a umro je u samostanu Norraby u južnoj Švedskoj 2013. Sa šesnaest godina ušao je u Karmel, a za svećenika je zaređen 1951. Napisao je više od 25 knjiga, koje su, osim na švedskom, izdane i na dvadesetak drugih jezika. Preselio se u Švedsku sa zadatkom da osnuje kontemplativni karmelićanski samostan gdje je ubrzo postao i poglavar. Potaknuo je mnoge Šveđane da se vrate "zaboravljenom"Bogu, a u nastavku donosimo njegovo razmišljanje o molitvi krunice.

Moliti krunicu znači razmatrati Kristovo lice u Marijinoj školi

Nalazimo u vremenu gdje su vjera i crkvenost mnogih kršćana u krizi, a i sadašnje vrijeme ne pogoduje meditaciji i sabranosti, kao i molitvi općenito. Čak se mogu čuti i prigovori na molitvu krunice – da je suhoparna, dosadna i nesuvremena molitva za naše doba. No, potrebno je štovanje Bogorodice prvo otkriti u onom svjetlu u kojem ga promatra Drugi vatikanski sabor. Promišljanje o krunici Blažene Djevice Marije u cijelosti prenosimo s mrežne stranice Župe sv. Vida i sv. Jurja, Mađarevo.

VIDEO Argumenti HKR-a o moći krunice

U prigodi spomendana Blažene Djevice Marije od Krunice u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u srijedu 7. listopada razgovaralo se o molitvi krunice i njezinoj snazi.

Znate li kako je nastala pobožnost krunice?

Spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice ustanovljen je na spomen pobjede kršćanskih branitelja kod Lepanta 7. listopada 1571., u zahvalu Majci Božjoj, Kraljici svete krunice. Mnogo ranije u različitim krajevima vjerni puk je običavao moliti određen broj Zdravomarija tako da je iza svake desetice dodavao Očenaš. Malo pomalo s tom se molitvom povezivalo promatranje glavnih otajstava iz Isusova života. Kasnije je uslijedila razdioba u tri dijela, svaki s pet desetica, a papa Ivan Pavao II. dodao je i četvrti dio otajstava svjetla, i tako smo dobili današnji oblik krunice.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja