Budi dio naše mreže

Ključna riječ: poziv

VLČ. ODILON SINGBO Vidimo plodove misijskog rada kroz različita duhovna zvanja - i ja sam jedan od njih

"Moramo znati granice koje ne smijemo prijeći ako želimo bit Božji, ako želimo biti Kristovi. Ako mi ne utjećemo na svijet nego dajemo da svijet utječe na nas koja je onda naša posebnost i specifičnost. Nosim nadu da je Bog taj koji vodi svijet, koji vodi Crkvu i da će buditi uvijek u svakom trenutku rekao bih proroke pa makar iz poganskih krajeva pa da spasi ono što je njegovo", poručio je vlč. Odilon Singbo.

S. DIJANA MLINARIĆ Bog svakog čeka raširenih ruku

Osobno znam da kada god čovjek zavapi Bogu i odluči krenuti Njegovim putem, kada nakani ići na hodočašće, duhovnu obnovi ili neki susret znam da bude sto prepreka, znam da bude puno razloga zašto ne, ali kada se to pojavi mislim da je to baš prava stvar da odlučiš, tko god bio, mlad ili star, da baš ideš. Jer nikada one zle sile ne žele da primiš onaj blagoslov koji ti je Gospodin pripremio.

Koja je uloga laika u Crkvi?

Pod imenom laici ovdje se podrazumijevaju svi vjernici osim članova svetoga reda i redovničkog staleža odobrenog od Crkve, to jest vjernici koji – pošto su krštenjem združeni u jedno tijelo s Kristom, učinjeni Božjim narodom i na svoj način postali dionici Kristove svećeničke, proročke i kraljevske službe – koliko na njih spada, u Crkvi i u svijetu vrše poslanje svega naroda Božjega.

FOTO Podjela diploma u Školi za novakinje

U četvrtak, 22. svibnja 2023. godine u sjedištu Hrvatske redovničke konferencije u Zagrebu održana su posljednja predavanja Novicijatske škole u akademskoj godini 2022./2023., nakon čega je upriličen svečani čin dodjela diploma polaznicama koje su završile dvogodišnji ciklus.

Karizma misijskoga poziva

Misije su karizma, milost ili dar koji aktivno i dinamično djeluje u životu onoga tko se istinski i bez pridržaja odazove tom pozivu. Otvoreni tome daru, misionari postaju neustrašivi navjestitelji Boga u najudaljenijim krajevima svijeta.

Kako prepoznati Božji poziv na redovnički život?

Poziv je osobna stvar i nema redovitog pravila kako Bog nekoga poziva. Bog poštuje našu osobnost i ponaša se prema nama kao prema osobama. On poštuje našu slobodu i želi da koristimo svoj razum i srce u pokušaju da otkrijemo svoj poziv.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja