Budi dio naše mreže

"Uz svjedočanstva majki i očeva, nastupe poznatih glazbenika, specijalne govornike i poseban dar za svakog sudionika, objavit ćemo vam veličanstvenu vijest, povijesnu za Hrvatsku i hrvatski narod!", poručuju nositelji kampanje i molitvene inicijative "40 dana za život" koji u veljači kreću s novim nizom svojih prepoznatljivih i jedinstvenih događaja u Hrvatskoj – a sve da bi se svaki začeti život rodio.

/ anh

Za vrijeme proslave Nove Godine nitko ne spava, pogotovo djeca koja se trebaju roditi. Redovito vas naše kolege, a i mi, izvješćuju tko se i gdje prvi rodio.

Ove godine to su bili ovi sretnici; deset minuta nakon ponoći Riječanin Adian, prvo dijete u obitelji Kaltek, u vukovarskoj bolnici dvije minute kasnije Marta Oždanovac, a ‘službeni satovi’ kažu da su najbrže novogodišnje bebe bili jedna lijepa Splićanka i još ljepši Karlovčanin.

Prvoplasirana novorođena beba bila je Tina Kaleb iz Rogotina i brzo nakon nje, u kategoriji dječačića, Karlovčanin Vigo Kajtazi čija je majka poručila da se trebao roditi 30. prosinca, ali na želju – i za ljubav – svoje bake sačekao je ipak prve minute 2020. godine.

Svim dragim prijateljima, poznanicima, podupirateljima, svim prijateljima života i Života želimo od srca blagoslovljenu i radosnu 2020. godinu!

Još netko nikada ne spava kada su u pitanju novorođeni; možda se bolje ispraviti i reći nerođeni, volonteri i sve brojniji aktivisti apostolata za život, za nerođenu djecu.

Kod nas su najprepoznatljiviji, sve povezaniji i iznimno aktivni kroz Udrugu ‘Hrvatska za život’ koja je najpoznatija po svojoj jesenskoj i korizmenoj molitvenoj kampanji i inicijativi ’40 dana za život’ s kojom su uostalom i krenuli djelovati kod nas. Zadnja je bila od 25. rujna do 3. studenoga sada već stare 2019. godine. To je međunarodna i ekumenska kampanja.

Opet pripremaju jedan važan događaj, novost, u više gradova, no prije toga evo njihove novogodišnje čestitke:

“Svim dragim prijateljima, poznanicima, podupirateljima, svim prijateljima života i Života želimo od srca blagoslovljenu i radosnu 2020. godinu!”

Očekuje vas istinsko oduševljenje na susretu darivanja za uspješnu gradnju kulture života u Hrvatskoj

“Hrvatska za život” s prvim danima nove 2020. godine poziva na “Večeri dobročinitelja” koje će se u veljači održati u devet gradova pod geslom: “Primite u baštinu Kraljevstvo!” (Mt 25, 34)

U Zagrebu u dva termina 14. i 15. veljače, u Čakovcu 17. veljače, Koprivnici 20. veljače, Splitu 22. veljače, zatim 22. veljače u Vinkovcima, u Gradu Sv. Vlaha 23. veljače će okupiti Dubrovčane i Dubrovkinje, te Slavonce u tri grada dan za danom od 27. veljače do prestupnog datuma 29. veljače – redom; u Osijeku, Vukovaru i završno u Slavonskom Brodu.

Inicijativa “40 dana za život”

Poručuju: “Očekuje vas istinsko oduševljenje na susretu darivanja za uspješnu gradnju kulture života u Hrvatskoj. Uz svjedočanstva majki i očeva, nastupe poznatih glazbenika, specijalne govornike i poseban dar za svakog sudionika, objavit ćemo vam veličanstvenu vijest, povijesnu za Hrvatsku i hrvatski narod!”

Dakle, i u Novoj godini tolike novosti, a za neke potpuno nove, eto, moramo pričekati sredinu veljače.

Prijave za “Večeri dobročinitelja” su obvezne, a prijavu (ime, prezime, datum i grad) možete izvršiti na brojeve mobitela: 091 573 9590 (Petra) i 099 638 3432 (Dijana).
Za kraj dva svjedočanstva:
„Vi ste meni i djetetu dali stan, platili režije, pomogli nam u hrani i robi, ali najvažnije od svega je da nisam sama. Svi su me u tom trenutku bili napustili, osim vas. Vi ste mi nova obitelj.“ (majka Marija)
„Nisam prihvaćala svoje dijete, partner također. Financije, teški porod otprije, sve se nakupilo. Srećom, srela sam vas pred bolnicom. Da vas nije bilo mislim da moje dijete ne bi bilo živo.“ (majka Ivana)

Ovako izgleda karta mjesta bdjenja u Europi, a u Hrvatskoj će se u korizmi održavati na minimalno 35 mjesta! I to je trenutni broj, objavili su krajem prošle godine iz “40 dana za život”.

Karta molitvenih bdijenja u Europi (Foto: 40 dana za život)

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja