Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nerodeni

NEROĐENI Spomenik u Rigi kao bolan podsjetnik na najveće zlo našeg vremena

U rujnu 2012. u glavnom gradu Latvije pokrenuta je kampanja pod nazivom „Za život“ koja ima za cilj informirati žene i njihove obitelji o pobačaju i njegovim posljedicama. Na početku kampanje predstavljena je instalacija od 27 skulptura nerođene djece s malim pijedestalom na kojem je na tri jezika upisano 27 priča tj. razloga zbog kojih su se majke ovih beba odlučile na pobačaj.

Udruga "Hrvatska za život" i u novoj godini s puno novih planova "povijesnih za Hrvatsku"

"Uz svjedočanstva majki i očeva, nastupe poznatih glazbenika, specijalne govornike i poseban dar za svakog sudionika, objavit ćemo vam veličanstvenu vijest, povijesnu za Hrvatsku i hrvatski narod!", poručuju nositelji kampanje i molitvene inicijative "40 dana za život" koji u veljači kreću s novim nizom svojih prepoznatljivih i jedinstvenih događaja u Hrvatskoj – a sve da bi se svaki začeti život rodio.

Plašt Gospe od Guadalupe stigao u Hrvatsku zahvaljujući njegovom čuvaru p. Marku Glogoviću

"Svjedok sam mnogim predivnim Božjim zahvatima po zagovoru Gospe Guadalupske uz pomoć kojih su mir primili ljudi koji trpe posljedice pobačaja na psihi, tijelu, u obitelji te međuljudskim odnosima. Molitva pred ovom slikom je plodonosna jer Gospa kao i njezin sin Isus, ne pokazuje odbacivanje, osudu, prijetnju. Gospa je prikazana kao nježna majka koja i nas želi nositi u svojem srcu kao što je nosila svog sina", rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu pavlin i veliki borac za život nerođene djece p. Marko Glogović.

Trčali svi - mame, tate i djeca u naručju

Trčalo se za Život – drugi put u Hrvatskoj. Točnije, na zagrebačkom Bundeku, na istome mjestu kao i 2018. godine, u subotu je iznova započeo jedan 'start' - kako su utrku najavili organizatori iz Udruge 'Hrvatska za život' - „za one koji ne mogu sami trčati, kako bi i oni dobili tu priliku!”

Buntovnici skinuli zastavu inicijative "Hod za život"

Troje mladih buntovnika u ponedjeljak je skinulo zastavu inicijative "Hod za život" sa stupa ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Događaj su zabilježili prolaznici, a neki od njih su pokušali spriječiti ovaj buntovnički čin.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja