Budi dio naše mreže

Tijekom Molitvenog dana za Venezuelu i Kolumbiju, izloživši Presveti Oltarski Sakrament u župi sv. Joachima u Bogoti dogodio se fenomen koji mnogi opisuju kao čudo.

/ mdj

Kada je u subotu 10. kolovoza vlč. Juvel Zuluaga Agustino ušao s monstrancom kako bi stavio Presveti Sakrament na oltar,  okupljeni štovatelji primijetili su neobičan fenomen – hostija postavljena u središte monstrance kao da je intenzivno počela pulsirati, donosi portal poland.po.

Fenomen je snimljen videom, a može se pogledati na platformi X

Do suza nije bio ganut samo svećenik koji je držao Presveti Sakrament, nego i oko 300 vjernika na klanjanju koji su molili za oproštenje svojih grijeha, za Kolumbiju, Venezuelu i cijeli svijet”. Na snimci se osim glasne molitve čuje i plač ostalih okupljenih vjernika.

„Bio je to dan za Venezuelu i Kolumbiju, pa smo ga kao sudionici prihvatili kao znak Njegove [Božje] ljubavi i Njegovog suradništva s ovim narodima i cijelim svijetom. Neka nas ovaj znak dovede do većeg vrednovanja neizmjernog dara Neba koji je Presveta Euharistija i neka služi kao potvrda naše vjere”, poručio je tamošnji župnik.

Župa je također izvijestila da je događaj trajao oko 20 minuta, a nazočno je bilo preko 300 ljudi. Snimka Presvetog kako ganuti svećenik drži u rukama brzo je postala popularna na internetu. Mnogi su komentirali događaj izražavajući zahvalnost Bogu: „Jučer smo imali veliku privilegiju osjetiti prisutnost života našega Gospodina.”

Video se proširio društvenim mrežama i mnogima poslužio kao poticaj za preispitati vjeru u Isusovu prisutnost na euharistijskim slavljima. Euharistijska su čuda živi dokaz nauka Katoličke crkve da, dok izgled kruha i vina ostaje isti, supstanca se potpuno mijenja u tijelo i krv Isusa Krista. To je učenje koje se temelji na Svetom pismu i tradiciji i ostalo je nepromijenjeno u svojoj biti od apostolskih vremena.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja