Budi dio naše mreže

Ključna riječ: euharistijsko-cudo

Imamo li novo euharistijsko čudo? Hostija poprimila izgled krvavog mesa

Priča o euharistijskom čudu u Melbournu proširila se društvenim mrežama. “Na svetkovinu Božjeg milosrđa pronađena je posvećena hostija kako leži na podu crkve. Nakon toga akolit je hostiju predao svećeniku, a on je posvećenu hostiju stavio u čašu vode. Nedugo zatim primijetio je da hostija poprimila izgled krvavog mesa.”

Moguće euharistijsko čudo u crkvi u Connecticutu

Lokalna televizijska postaja iz Connecticuta izvijestila je da Hartfordska nadbiskupija istražuje moguće euharistijsko čudo tijekom misnog slavlja u katoličkoj crkvi sv. Tome u Thomastonu.

Euharistijsko čudo u Buenos Airesu nadnaravni je znak potvrđen znanstvenim istraživanjima

Sve slabija vjera u stvarnu prisutnost uskrslog Krista u Euharistiji, jedan je od osnovnih znakova krize duhovnog života. Isus Krist želi oživjeti našu vjeru u svoju euharistijsku prisutnost i radi toga nam svako malo, u povijesti Katoličke Crkve, daje znakove – euharistijska čuda. Ona jednoznačno potvrđuje da je u Euharistiji prisutan On sâm – uskrsli Gospodin, u otajstvu svog božanstva i slavnog čovještva. Posljednje euharistijsko čudo koje je Crkva priznala dogodilo se 1996. godine u glavnom gradu Argentine, Buenos Airesu.

Imamo li novo euharistijsko čudo? Hostija poprimila izgled krvavog mesa

Priča o euharistijskom čudu u Irskoj proširila se društvenim mrežama. “Euharistijski službenik slučajno je ispustio posvećenu hostiju na pod dok je dijelio svetu pričest. Svećenik ju je potom stavio u malu posudu s vodom da se otopi. Nakon što je nešto kasnije išao provjeriti, otkrio je da je voda krvave boje. Dodao je još vode, a zatim kasnije vidio da je hostija poprimila izgled krvavog mesa.”

Drevno euharistijsko čudo u Lancianu

Dana 4. ožujka 1971. - jednog od najhladnijih dana stoljeća u Italiji - prof. Linoli je završio znanstveni izvještaj u snijegom prekrivenom Lancianu. Sažeo je sljedeće točke: Krv euharistijskog čuda je prava krv, a Tijelo je pravo tijelo, meso je građeno od tkiva srčanog mišića,a krv i meso pripadaju ljudskoj vrsti. Krvna grupa je AB i identična je u Krvi i Mesu: stoga, po svoj prilici, obje pripadaju istoj Osobi. Više o ovom euharistijskom čudu donosimo u nastavku.

Čudo u egipatskoj pustinji

Prema drevnom dokumentu pod nazivom Izreke otaca, u ovoj je zajednici živio redovnik koji je sumnjao u Isusovu prisutnost u euharistiji na misi. Govorio je da kruh koji primamo u euharistiji nije pravo Tijelo Kristovo, već samo simbol. No sve se promijenilo tijekom jedne nedjeljne mise...

„Lebdeća hostija“ - euharistijsko čudo blažene Imelde Lambertini

Čudo koje se dogodilo u 14. stoljeću u nazočnosti mnogih svjedoka uključeno je u postupak beatifikacije malene Magdalene Imelde Lambertini. Ova je djevojčica od vrlo nježne dobi izgarala od želje za Euharistijskim Isusom i čim joj je Gospodinov Euharistijski duh preplavio srce, njezina čista duša odletjela je u Nebo, u slavu doma Očeva.

Hinduist o blaženom Carlu Acutisu: „Morao sam se vratiti, u tom dječaku je bilo zaista nešto posebno!“

"Pripadam hinduističkoj brahmanskoj kasti, to je najviša, svećenička kasta u hinduizmu. I kako dolazim iz jedne takve obitelji uistinu je teško obratiti se na kršćanstvo, mi smo vrlo snažno vezani za svoju vjeru. Ali susrevši Carla upoznao sam istinu vječnog života", svjedoči kućepazitelj obitelji Acutis i Carlov vjerni pratitelj Rajesh Mohur koji o misi i važnosti Euharistije do tada nije znao ništa. "On me je sve to naučio, bio je uistinu moj učitelj!"

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja