Budi dio naše mreže

Ključna riječ: euharistija

Sv. Ljudevit Montfortski: Po sjedinjenju s Marijom postajemo dostojnije boravište euharistijskom Isusu

Osvijetliti lik i ulogu Majke Božje u povijesti spasenja, te u kršćanskoj duhovnosti, jedan je od specifičnih zadataka misionara monfortanaca. Njihov utemeljitelj i duhovni otac sv. Ljudevit Montfortski primio je dar od Boga, kojega je prije svega on sam živio, a potom priopćio svojim učenicima i nasljedovateljima. Monfortanska duhovnost je prije svega put traženja i suobličenja Isusu Kristu, a najsavršenije sredstvo kojim se postiže sjedinjenje sa Božanskom Mudrošću jest, prema njima, nježna i istinska pobožnost prema Presvetoj Djevici.

Bl. Ivan Merz o ljubavi hrvatskoga naroda prema crkvi i Euharistiji

Blaženi Ivan Merz, koga se Crkva spominje 10. svibnja, 1925. godine je, o tisućitoj obljetnici hrvatskoga kraljevstva, u Kalendaru Danica Društva sv. Jeronima objavio tekst "Hrvatske crkve - Euharistija u povijesti i sadašnjosti hrvatskog naroda". Izuzetno aktualan tekst objavljujemo uz pomoć Postulature bl. Ivana Merza, koja nam ga je ustupila. Tekst donosimo u cijelosti:

Izvanredna okolnost pandemije i nostalgija zajednice od krvi i mesa

Papa Franjo je u svojoj homilij u domu Santa Marta između ostaloga naglasio: “Bliskost kršćana s Gospodinom uvijek je zajedničarska. Ona je osobna, ali u zajednici. Bliskost bez zajednice, bez kruha, bez Crkve, bez naroda, bez sakramenata je opasna”.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja