Budi dio naše mreže

Ključna riječ: euharistija

Što činiti nakon pričesti?

Nakon svete pričesti trebali bismo provesti neko vrijeme klanjajući se našem Gospodinu, zahvaljujući mu, obnavljajući naša obećanja ljubavi i poslušnosti prema njemu, i moleći ga za blagoslov za sebe i druge.

Čuvajmo svoje svećenike i blagoslivljajmo ih!

Čuvajte svoje svećenike, sjetite se onih koji su vas krstili, krizmali, vjenčali i pomazali. Oni koji služe mise na vaše nakane i mole za vas. Neka Bog blagoslovi naše svećenike u Isusovo ime, našeg vječnog Velikog svećenika. Amen.

Evo kako pojasniti drugima razlog odlaska na svetu misu

Pokazati svom sugovorniku koliko nama osobnom vjera odlazak na euharistiju pomaže u našem životu, jer čini mi se kako osoba s kojom je razgovarao na slušatelj nema dovoljno izgrađen osobnih odnos Gospodinom te da nalazi opravdanje za neodlazak u crkvu upravo u onima koji se ne ponašaju u skladu s onim što vjeruju.

Molitva Svetog Ivana Pavla Drugog za dar euharistije

"Ave verum Corpus, natum de Maria Virgine (Zdravo Tijelo istinito, rođeno od Djevice Marije). Klanjamo ti se, Otkupitelju naš koji si se utjelovio u čistoj utrobi Djevice Marije", dio je euharistijske zahvalne molitve koju je sveti Ivan Pavao Drugi uputio Gospodinu tijekom slavlja Tijelova.

POD KRIŽEM Sakramenti nam pomažu na putu cjeloživotnog obraćenja

U HKR-ovoj emisiji "Pod križem" u utorak, 25. travnja o važnosti sakramenata na putu čovjekovog cjeloživotnog obraćenja govorio je vlč. Nikola Jurković, župnik Sv. Jurja u Gornjoj Stubici koji poručuje "Obraćenje je zaokret od Smrti prema Životu, to je opredjeljenje za Boga."

Suosjećajni Isus – lijek i liječnik naših duša

U emisiji Hrvatskoga katoličkog radija „S druge strane ogledala“ u srijedu 19. travnja o temi „Suosjećajni Isus – lijek i liječnik naših duša“ govorio je predsjednik Hrvatskog društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja, svećenik i psihoterapeut dr. sc. Josip Bošnjaković.

Trebate li dovoditi malene na misu?

Smeta li vam dječji plač u crkvi ili se možda brinete da Vaše uplakano dijete smeta drugima na misi? Prenosimo što o tome misle svećenici koji promišljaju o značaju djece za budućnost Crkve, kako njihovi vapaji podsjećaju na otajstvo križa te što u Bibliji piše o djeci. Sam papa Franjo je rekao: "Božji glas nalazi se u djetetovim suzama: nikada ne smiju biti izbačena iz crkve."

O čudu Božje prisutnosti

I nijedna misa, nijedna pričest nije prošlo svršeno vrijeme. Svaka misa, svaka pričest živi u meni. Po njima živim. Pa da sam bio i samo na jednoj misi u životu, pa da sam se i samo jednom pričestio, zauvijek bih bio ucijepljen u tu predragocjenu zbilju. I vjerujem – barem: nadam se – da bih, oslonjen na tu Riječ, na taj Kruh, zauvijek mogao živjeti potresen i zahvalan.

1 2 3 9
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja