Budi dio naše mreže

Ključna riječ: euharistija

Zašto kažemo da je Krist Kralj?

U nedjelju 22. studenoga Crkva slavi Krista Kralja, ali zašto se govori o Kristu Kralju kad Isus za sebe kaže „Moje Kraljevstvo nije od ovoga svijeta“ (Iv 18,36)?

VEČERNJE MISLI Najsnažnija molitva koju trebaš znati

"To je molitva koju s tobom moli Isus. To je najsnažnija, najveća, najučinkovitija, najoriginalnija molitva koju ikada možeš moliti“, poručuje fra Josip Vlašić u novom videu rubrike "Večernje misli". Saznjate o kojoj se molitvi radi!

VIDEO Kratkometražni film 'Veo je uklonjen' otkriva nam zajedništvo nebeske i zemaljske Crkve u svetoj misi

Dok su za svoju radijsku emisiju 'Catholic Women Now' istraživale kako se Nebo i zemlja ujedinjuju u zajedništvu tijekom mise, voditeljice Chris Magruder i Julie Nelson naišle su na zapise nekoliko svetaca koji su tijekom mise iskusili nebeske vizije. Nakon predstavljanja radijskog priloga na tu temu, Chris je prisustvovala misi i tijekom pretvorbe osjetila kako je Gospodin poziva da pokaže svijetu što bi bilo vidljivo kad bi veo bio uklonjen.

Sv. Ljudevit Montfortski: Po sjedinjenju s Marijom postajemo dostojnije boravište euharistijskom Isusu

Osvijetliti lik i ulogu Majke Božje u povijesti spasenja, te u kršćanskoj duhovnosti, jedan je od specifičnih zadataka misionara monfortanaca. Njihov utemeljitelj i duhovni otac sv. Ljudevit Montfortski primio je dar od Boga, kojega je prije svega on sam živio, a potom priopćio svojim učenicima i nasljedovateljima. Monfortanska duhovnost je prije svega put traženja i suobličenja Isusu Kristu, a najsavršenije sredstvo kojim se postiže sjedinjenje sa Božanskom Mudrošću jest, prema njima, nježna i istinska pobožnost prema Presvetoj Djevici.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja