Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kolumbija

Osušenom stablu umjetnik udahnuo novi život

Skulptura je izrezbarena iz suhog debla badema i visoka je oko tri metra. Mnogi katolici ovaj umjetnički prikaz Isusa doživljavaju kao dar uoči Velikog tjedna.

Dječak otkrio svoj poziv u susretu s uplakanom staricom koja se hranila otpacima: „Albeiro, gladna sam!“

Albeiro Vargas u dobi od 8 godina shvatio je koji je njegov poziv kada je u svojoj četvrti susreo staricu Aurelianu koja je s poda jela ostatke pseće hrane i otpadaka. Ljubazno ju je zamolio da to ne čini, na što mu je u suzama odgovorila: „Albeiro, gladna sam!“ Otrčao je kući i ukrao nešto hrane vlastitoj obitelji kako bi joj odnio za pojesti i od tada mu se u srce usadila ljubav prema napuštenim starcima.

VIDEO Najveće raspelo na svijetu nalazi se u Kolumbiji

U gradu Huila, desetak kilometara od grada Neive u Kolumbiji, ogromno raspelo dugo skoro 80 metra položeno je na vrh kapele u vjerskom tematskom parku i turističkom odredištu pod nazivom "Duhovni park Krvi Kristove".

I Kolumbija se povezala u borbi za život

Nacionalna voditeljica Inicijative 40 dana za život u Kolumbiji Pamela Delgado ovoga je vikenda u Zagrebu sudjelovala na drugoj međunarodnoj konferenciji "Život, dakle, biraj!", koju je organizirala udruga Hrvatska za Život.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja