Budi dio naše mreže

"Na današnji dan prisjećamo se nevine dječice i pokolja cara Heroda. Međutim, u 21. stoljeću još uvijek se vrši pokolj nad mnogom djecom. Svi mi koji ignoriramo probleme i ne činimo ništa kako bismo pomogli, sudionici smo pokolja. To je strašno, i nema riječi kojima bismo mogli opisati tugu", pišu Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj na društvenim mrežama. Njihovu poruku prenosimo u cijelosti.

/ im

Svaka nova generacija za sebe misli da je naprednija od prethodne, ali dokaz da to nije baš tako, nažalost, neke su tradicije koje još uvijek i danas postoje u svijetu. Međutim, ne govori se o tome često, pa nismo ni svjesni da je to prisutno. Neke prakse iznimno su brutalne, a posebno su tužne zato što uključuju djecu.

Vjerovali ili ne, ali u nekim krajevima svijeta roditelji prodaju vlastitu djecu da bi na njima zaradili. Druga vrsta patnje je žrtvovanje djece. Zvuči strašno i kao iz horor filmova, ali oblici ljudskog žrtvovanja još uvijek su prisutni. To se razvilo u posao u kojem vračevi lijepo zarađuju

Iako živimo u 21. stoljeću, rituali ubijanja i žrtvovanja djece prtisutni su. Tužna stvarnost je ubijanje (ljudske žrtve) djece koja su ili tjelesno ili mentalno hendikepirana. U Africi na djecu s invaliditetom gledaju kao na kletvu ili neki loši znak, djelo zla. Često takvu djecu roditelji sakrivaju i drže odvojeno od ostatka svijeta/obitelji, a najčešće ih napuste i jednostavno ostave. Albino djeca prolaze istu patnju.

Bože, oslobodi nas ovog zla! Ovo su teške priče i tužna stvarnost mnoge djece u misijskim zemljama. Mnoga naša braća i sestre žive na rubu s jedinim ciljem kako preživjeti do sutra. Naši misionari i misionarke su glas potrebitih u misijskim zemljama i trude se pomoći jer misijska područja izložena su mnogim nevoljama (glad, bolesti, nepismenost, izrabljivanje).

Mnoga naša braća i sestre žive na rubu s jedinim ciljem kako preživjeti do sutra.

Dati čovjeku piti i omogućiti žednomu da utaži svoju žeđ, veliko je djelo milosrđa. U Hrvatskoj još uvijek obilujemo vodom i gotovo da o njoj i ne razmišljamo. Dostupna nam je. Međutim, velik dio svijeta itekako osjeća posljedice radi problema nedostupnosti pitke vode i pitka voda je luksuz o kojem sanjaju. Svake godine u svijetu umre oko 2 milijuna djece od proljeva-bolesti prljavih ruku. Obično pranje ruku vodom i sapunom ovdje pomaže, ali voda i sapun u mnogim krajevima svijeta su luksuz. Mnoga djeca ne mogu pohađati školu u sušnoj sezoni jer osnovni zadatak im je donijeti vodu. Mnoga djeca danas žive bez osnovnih uvjeta za život, prisiljavana na teški fizički rad, prepuštena ulici u predgrađima velegradova, izložena kriminalu, raznim oblicima seksualnog nasilja ili prisiljavana sudjelovati u ratnim operacijama (osobito u afričkim zemljama).

Međutim, u 21. stoljeću još uvijek se vrši pokolj nad mnogom djecom.

Na današnji dan prisjećamo se nevine dječice i pokolja cara Heroda. Međutim, u 21. stoljeću još uvijek se vrši pokolj nad mnogom djecom. Svi mi koji ignoriramo probleme i ne činimo ništa kako bismo pomogli, sudionici smo pokolja. To je strašno, i nema riječi kojima bismo mogli opisati tugu.

Molimo za djecu koja pate i umiru jer im je uskraćena ljubav i razumijevanje roditelja, obitelji, društva…da pronađu mir i sigurnost. Neka im dobri Bog bude utjeha svojom ljubavi.
Mi budimo podrška misionarima, a osim molitvom podržimo i donacijom.
Uključite se:
IBAN: HR6323600001101542876
Svrha: Pomoć djeci u misijama
SWIFT: ZABAHR2X

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja