Budi dio naše mreže

Ključna riječ: misije

S. IVANČICA FULIR: "Tko je tvoj i gdje je tvoj Raspeti?"

Misionarka u Beninu, s. Ivančica Fulir uputila je pismo i poručila da budemo puni vjere i ljubavi uz potrebite - Raspete diljem svijeta ukazujući im na blizinu Uskrsa. "Čovječe dragi ne dopusti da Raspeti bude pored tebe, a ti okreneš glavu jer ti je teško biti uz njegovu patnju i otkriti svoju nemoć", piše s. Ivančica Fulir.

RADOSNA VIJEST Visoki jubilej misijskog časopisa

U 272. Mogućoj misiji HKR-a, autora i voditelja Trpimira Alajbega, o 50 godina misijskog informativnog lista "Radosna vijest" 8. veljače govorili su nacionalni ravnatelji Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini - s. Ivana Margarin i mons. Luka Tunjić.

Prije 50 godina u Sarajevu otisnut prvi broj misijskog lista "Radosna vijest"

U uvodniku prvog broja Radosne vijesti, koji je izišao u veljači 1972. godine, predsjednik Misijskog vijeća BKJ-a dr. Smiljan Franjo Čekada, nadbiskup vrhbosanski, piše: „Tako smo (eto) nazvali svoj misijski list, s kojim izlazimo pred našu katoličku javnost. Reći će se možda: zar i opet novi list? Zar ih već nemamo dosta? I profanih, svjetovnih, i crkvenih, vjerskih. Naša je publika prezasićena. Ne može ni izdaleka konzumirati svega, što joj se putem štampe nudi... Možda je to istina. Još prije rata bolovali smo od hipertrofije katoličkog tiska. Mi smo Hrvati malen narod, pa smo ipak imali preko 80 vjerskih listova. Nisu, istina, svi bili listovi velikog formata, a nisu svi bili ni namijenjeni širokoj publici… Eto, mi smo rekli svoje. I sada puštamo u svijet svoje miljenče, svoju 'Radosnu Vijest'. Ona će pokucati na sva katolička srca, koja vjeruju, koja se nadaju, koja ljube…“

Božić u Ruandi i drva banane

Nosi li sv. Nikola darove i djeci u Ruandi, slave li se i ondje mise zornice te kako se vjernici pripremaju za rođenje Spasitelja? Kako se slavi i kako protiče Božić i što je toga dana na blagdanskom stolu? Neka su to od pitanja na koja je Mogućoj misiji HKR-a 14. prosinca odgovarao hrvatski misionar s četrdesetogodišnjim "stažom" u misijama, uglavnom u Ruandi, salezijanac don Danko Litrić.

Došašće s djecom iz Ugande

Već gotovo dva stoljeća postoji geslo koje svako dijete na svijetu može učiniti svojim: „Djeca pomažu djeci“. Radi se o geslu koje u mnogim zemljama, na pet kontinenata, i oni najmanji pretvaraju u djelo. Utemeljitelj Papinskoga misijskog djela svetog djetinjstva mons. Charles de Forbin Janson providonosno je angažirao djecu da mole i prikupljaju sredstva za potrebe djece u misijama. Otada djeca svake godine čine „suvremena čuda umnažanja kruha.“

Pauline Marie Jaricot: Pozvani smo ljubiti i širiti Božju ljubav u svim krajevima svijeta

Tijekom misijskog mjeseca listopada, Papinska misijska unija i Papinska misijska djela odlučili su objavili niz razmišljanja o Pauline Marie Jaricot koja je okrenula svijet prema misijama i osnovala Djelo za širenje vjere, jednu od najvažnijih organizacija koje su u 19. stoljeću utemeljili laici. Njezino suosjećanje i solidarnost inspiracija su mnogima.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja