Budi dio naše mreže

Ključna riječ: misije

S. Vedrana Ljubić: Sve radimo na slavu Božju i na korist siromašnog naroda

Doživjela je napad provalnika, od teških se ozljeda jedva oporavila, ali to je nije obeshrabrilo – i dalje je tamo gdje je trebaju… Svakodnevno svjedoči gladi i neimaštini, ali unatoč opasnim i nesigurnim okolnostima ne odustaje od svog poslanja – da navijesti Božju ljubav prema svakom čovjeku.

Roditelji, pročitajte ovo djeci

Poruka don Gabrijela Jukića, misionara u Ugandi, za kraj školske godine glasi: Nemojte da vas zarobe televizija i telefon!

S. Iva Jelić, misionarka: Od Konjica do Ekvadora odvela me Božja volja

Briga o najsiromašnijima u nepojmljivo teškim okolnostima ali s beskrajnom vjerom u Božje milosrđe i zaštitu – to je svakodnevica hrvatske misionarke, časne sestre Ive Jelić, koja u Ekvadoru u Južnoj Americi djeluje već 23 godine, neumorno šireći Božju riječ i čineći dobro. Posredstvom Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, s. Iva podijelila je u razgovoru za Hrvatski katolički radio svoje dojmove, molbe i zahvale.

Pomoć misiji SMI-a na nesigurnom Haitiju

Misijskoj središnjici u Sarajevu javile su se misionarke s Haitija, Služavke Malog Isusa s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik kako bi zahvalite za donaciju koja im nedavno poslana te opisujući stanje u zemlji u kojoj već duže vrijeme traju nemiri.

INTERVJU Misionar Ivica Perić u službi bezgranične ljubavi u Africi

Hrvatski misionar s afričkom adresom Ivica Perić ističe: „Moj cilj bio je u Kivumuu nastaviti slijediti san našega fra Vjeke te siromašnoj djeci omogućiti da idu u školu i da svaki dan jedu barem jedan topli obrok. Ne treba ljude sažalijevati, nego im pomoći da stanu na svoje noge, a ključ je u obrazovanju.“

1 2 3 12
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja