Budi dio naše mreže

"Nadam se da će biti ugodan i dobar program. Meni će osobno to mnogo značiti i zbog žene koja je nedavno preminula, a trebala je ići sa mnom. Idem na ljetovanje zbog supruge i sebe, kako bih ovaj period života proveo s dobrim ljudima koje znam već 15 godina", kazao je za Hrvatski katolički radio Marijan Trbušić, korisnik pučke kuhinje zagrebačke župe sv. Antuna Padovanskog.

/ fe

U emisiji Aktualno Hrvatskog katoličkog radija u ponedjeljak je gostovao fra Vladimir Vidović, voditelj pučke kuhinje na Svetom Duhu. Franjevci konventualci već 25 godina organiziraju i vode Caritasovu pučku kuhinju u sklopu zagrebačke župe sv. Antuna Padovanskog, a ove godine svoje korisnike vode na ljetovanje u samostan sv. Frane na otoku Cresu.

Naš sugovornik je istaknuo da će ljetovanje u drevnom samostanu sv. Frane biti obilježeno duhovni programom. “Program se sastoji od svakodnevne mise, a molit ćemo božanski časoslov i krunicu. Bit će prilike za osobni razgovor i ispovijed uz prigodne kateheze koje smo pripremili i za volontere koji putuju s nama kako bi još jednom pružili svoj veliki doprinos u obliku žrtve i ljubavi”, rekao je fra Vladimir.

Samostan i crkva sv. Frane na Cresu / Foto: provincija svetog Jeronima franjevaca konventualaca

Pilot projektom koji je nastao u okviru provincije Svetog Jeronima franjevaca konventualaca, franjevci još jednom stavljaju naglasak na duhovnu glad u dimenziju čovjeka koju smo skloni zanemariti zbog materijalnih potreba u našim životima.

“Osim materijalne potrebe ‘gladna nahraniti’, duhovna glad prisutna je u svakom čovjeku pa tako i u onim skupinama ljudi koji teško rješavaju egzistencijalna pitanja. Doći do srca korisnika i omogućiti im potpunu brigu kroz ljudski pristup, cilj je ovog ljetovanja”, poručio je voditelj pučke kuhinje.

Polazak korisnika pučke kuhinje sv. Antuna u Cres

Korisnik pučke kuhinje Marijan Trbušić na moru nije bio više od 30 godina. Kaže kako si to nije mogao priuštiti uz svoja primanja. Naglasio je da ga ovaj postupak franjevaca nije u potpunosti iznenadio, jer je prateći rad kuhinje uvidio koliki je trud uložen kroz godine i na koje načine su korisnici bili zbrinuti. Za sebe kaže da nije bio vjernik, ali njegova djeca jesu i stoga je i on krenuo tim putem.

“Nadam se da će biti ugodan i dobar program. Meni će osobno to mnogo značiti i zbog žene koja je nedavno preminula, a trebala je ići sa mnom. Idem na ljetovanje zbog supruge i sebe, kako bih ovaj period života proveo s dobrim ljudima koje znam već 15 godina”, kazao je Trbušić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja