Budi dio naše mreže

Zbor "Hrid", s Čedinim sinom Matijom, oprostio se od svog voditelja izvedbama Čedinih pjesama "Jutro" i "Ti na vratima".

/ bg

Zbor “Hrid”, čiji je voditelj od 2005. godine bio Čedo Antolić i s kojim je dugi niz godina prijateljevao, oprostio se od Čede njegovim pjesmama “Jutro” i “Ti na vratima”.

Po kojim ćemo još pjesmama pamtiti Čedu Antolića, pogledajte ovdje. A poslušajte i nagovor fr. Ante Bobaša prožet sjećanjima i iskrenošću:

https://www.mixcloud.com/HKMreza/nagovor-fr-ante-boba%C5%A1a-na-ispra%C4%87aju-%C4%8Dede-antoli%C4%87a-na-mirogoju-270819/#repost

Od Čede Antolića oprostili su se i slušatelji Hrvatskoga katoličkog radija. Izdvajamo nekoliko oproštajnih poruka:

“Naš prijatelj Čedo Antolić, od kojeg se danas opraštamo, ostat će zauvijek s nama kroz svoje pjesme u kojima ćemo uživati slušajući ih na HKR-u. Počivao u miru Božjem.”

“Dragom Prijatelju Čedi Antoliću… Ostala je bol i praznina vječna, ali i lijepa sjećanja i uspomene koje su ostale zauvijek u našim mislima i vječna Ljubav u srcima za njih. Vrijeme prolazi, ali slike i divni trenuci ostaju u nama i nikada se ne mogu zaboraviti. Božji Slavuji nisu umrli. To je samo zabluda. Oni žive vječno u našim srcima. Neka Ti je vječna slava i hvala. Počivao u miru Božjem u Nebeskom Kraljevstvu Dragi Čovječe. Nedostaješ, Dragi Čovječe. Zbogom, Prijatelju Dragi…”

“Nema toga koji ne voli Čedine pjesme i ne cijeni sve što je radio. On je naš duhovni Oliver jer toliko je vrhunski! Sada je sa svojim Stvoriteljem. Volimo te, Čedo!”

“Hvala ti, dragi Čedo. Znam da sada pjevaš gore u nebeskom zboru s Tomislavom Ivančićem. A nama si ostavio Matiju da nam pjeva. Počivao u miru Božjem.”

“Evo da i ja kažem nešto za našeg Čedu. Ne, nismo ga izgubili, samo neće tijelom biti s nama nego duhom i hvala mu!” 

Čedo Antolić / Foto: Facebook

Podsjetimo, nakon duge i teške bolesti 23. kolovoza u Zagrebu u Kliničkom bolničkom centru “Sestre milosrdnice” u 69. godini preminuo je kantautor popularne duhovne glazbe, pjesnik i slikar Čedo Antolić. U svojoj pedesetogodišnjoj karijeri skladao je više od 120 pjesama, objavio devet albuma, osvojio brojne nagrade na Uskrs festu te tri Porina. Čedo Antolić bio je dugogodišnji glazbeni urednik Hrvatskog katoličkog radija.

Antolić je ove godine kao kantautor popularne duhovne glazbe, pjesnik i zborovođa, proslavio 50 godina djelovanja na duhovnoj glazbenoj sceni u Hrvatskoj. Već kao mladić, Antolić je cijeli svoj talent usmjerio u duhovnu glazbu i sve što uz nju ide, na glazbenu pratnju misa, koncerte, autorske pjesme i komponiranje. Od 2005. godine voditelj je zbora mladih “Hrid” zagrebačke župe Kraljice svete krunice.

Zbor „Hrid“ nastupio je na brojnim festivalima duhovne glazbe kao što su Uskrs fest, Stepinčeve note, Hodočašće u došašće, i zborašima posebno dragom Marija festu u Molvama gdje su osvajali brojne nagrade i priznanja. Do sada najizazovniji pothvat zbora bio je pjevanje u poetsko-glazbenom recitalu “Adame, gdje si?” u režiji Renea Medvešeka, za kojega su glazbu napravili Čedo i Matija Antolić. Recital je nakon intenzivnih priprema izveden u sklopu pretprograma na zagrebačkom Hipodromu uoči dolaska pape Benedikta XVI. u lipnju 2011. godine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja