Budi dio naše mreže

Svjedočenje hrvatskoga nogometnog izbornika Zlatka Dalića o tome koliko mu vjera pomaže u svakodnevnom životu prenijela je i Catholic News Agency na svom Instagram profilu.

/ hjb

Evo jednog od razloga zašto bi katolici u SAD-u mogli navijati za malu srednjoeuropsku zemlju na Svjetskom prvenstvu: Hrvatska je duboko katolička zemlja, a izbornik njezine reprezentacije, Zlatko Dalić, čovjek je iskrene vjere.

Dalić je rekao da je za svoj sadašnji uspjeh zaslužna vjera u Boga, te da uvijek nosi krunicu koju drži u teškim trenucima.

Dalić je o svojoj vjeri prije početka Svjetskoga nogometnog prvenstva govorio na Hrvatskome katoličkom radiju: “Sve što sam napravio u životu i u svojoj profesionalnoj karijeri dugujem svojoj vjeri i zahvalan sam svom Gospodinu”, rekao je Dalić.

“Mogu biti jako zadovoljan svojim životom”, rekao je Dalić, dodavši da bi “bez jake vjere i te motivacije, to bilo jako teško postići. Kad čovjek izgubi svaku nadu, onda se mora osloniti na našeg milosrdnog Boga i svoju vjeru.”

Dalić s krunicom / Facebook

U tom smislu, Dalić je pojasnio da “uvijek nosi krunicu sa sobom” i “kad osjetim da mi je teško, stavim ruku u džep, uhvatim se za nju i onda je sve lakše”. Naglasio je i da “pronalaženje dobrog u životu uvijek donosi zadovoljstvo, sreću, rezultat. Čovjek uvijek mora biti pošten prema sebi i prema drugima.”

Trener Dalić ima 51 godinu, oženjen je i ima dvoje djece. Tijekom mladosti igrao je u hrvatskim nogometnim klubovima, među kojima su Hajduk, zaprešićki Inter i Varteks. Godine 2000. završio je karijeru profesionalnog nogometaša i počeo trenirati hrvatske momčadi. Od 2010. godine u Saudijskoj Arabiji vodi Al-Faisaly Harmah, a potom i Al-Hilal. Godinu dana kasnije preselio je u Ujedinjene Arapske Emirate i postao trener kluba Al-Ain. U listopadu 2017. godine imenovan je izbornikom hrvatske reprezentacije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Catholic News Agency (@catholicnewsagency)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja