Budi dio naše mreže

Od blagdana sv. Josipa do svetkovine Tijelova, Župa Krista Spasitelja na Velom Vrhu u Puli realizirala je Projekt „Susreti s bračnim parovima”.  Kao plod nadahnuća i inicijative župnika vlč. Joela Cataryija prvi spontani susret destak bračnih parova dogodio se upravo na blagdan. sv. Josipa ove godine.

/ mdj

Kroz razne kateheze i iskustva u vezi sa stvarnošću braka pokušalo se dati jedan novi poticaj životu u obitelji polazeći od obnovljenog susreta s Isusom Kristom. U katehezama je sudjelovalo, kroz vrijeme od dva mjeseca, od sedam do deset bračnih parova. U održavanju kateheza i susreta sudjelovali su: domaći župnik vlč. Joel Catary, vlč. Josip Kolega, duhovnik sjemeništa Redemptoris Mater u Puli, vlč. Vladimir Brizić, župnik u Galižani i bračni par Aleksandar i Sandra Košeto.

Foto: Župa Krista Spasitelja, Pula

Susreti su se sastojali od kateheze na temu braka i obitelji te zatim spontanih razgovora i odgovora na pitanje. Jedan od susreta bio je na temu iskustva bračnog para Košeto, koji su uz konkretne primjere obitelji sa više djece govorili o vjeri življenoj u obitelji i u odgoju djece.

Foto: Župa Krista Spasitelja, Pula

Ovaj ciklus susreta završio je na blagdan Tijelova, 30. svibnja,  u župnoj crkvi u Svetvinčentu, sa slavljem obnove bračnih zavjeta, stavljajući daljnji obiteljski hod ovih obitelji pod zaštitu našeg blaženika Miroslava Bulešića. Na kraju slavlja riječi bračni parovi zajedno sa svojom djecom mogli su iskazati štovanje relikvijama bl. Miroslava te je tako naš blaženik postao i zaštitnik ovih obitelji koje su u protekla dva mjeseca kroz Riječ Božju, sakramente i zajednička druženja primili poticaj duha za svoj bračni i obiteljski život.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja