Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svetvincenat

SVJEDOČANSTVO HODOČASNICE Imala sam osjećaj da ću u Svetvinčentu duhovno susresti bl. Miroslava

I ove su godine – o obilježavanju 74. obljetnice mučeničke smrti bl. Miroslava Bulešića – mnogi vjernici hodočastili u Svetvinčenat – mjesto gdje se nalaze njegovi zemni ostaci. Svoje svjedočanstvo s hodočašća i oduševljenje ovim hrvatskim mučenikom i blaženikom s nama je podijelila župljanka katedralne župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Puli.

Blaženi don Miroslave, mučeniče, pomozi nam da ne budemo ohole praznine, nego ponizne punine milosti Božje!

Obilježavamo 72. obljetnicu smrti hrvatskog blaženika i mučenika don Miroslava Bulešića. U Svetvinčentu, rodnoj župi bl. Miroslava, svečano misno slavlje na glavnom mjesnom trgu u 18 sati predvodi mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić u koncelebraciji s biskupima i svećenicima Porečke i Pulske biskupije. Tom je prigodom u Lanišću blagoslovljen i otvoren trajni postav memorijalne zbirke spomena na mučeništvo u obnovljenim prostorima prizemlja župne kuće.

100. OBLJETNICA ROĐENJA Blaženi je Miroslav Bulešić ubijen braneći tijelom Presveto: "Moja je osveta oprost"

Blaženog Miroslava Bulešića Crkva stavlja pred nas kao uzor svetačkog života. Za svećenika je zaređen 11. travnja 1943. godine u župnoj crkvi u Svetvinčentu, a već 24. kolovoza 1947. godine brutalno ubijen, braneći svojim tijelom i životom Svetohranište i u njemu Presveti oltarski sakramenat. U emisiji Aktualno Hrvatskog katoličkog radija razgovarali smo o okolnostima njegove mučeničke smrti, o njegovoj duhovnoj ostavštini, o čudesima izmoljenima po njegovom zagovoru...

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja