Budi dio naše mreže

Otvoren natječaj za najbolju knjigu na temu Domovinskog rata

Na natječaj se do kraja kolovoza ove godine mogu javiti autori koji su objavili knjige (od kolovoza 2019. do kolovoza ove godine) vezane uz Domovinski rat, odnosno stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države: prozu, poeziju, fotografije i drugo, piše HINA.

/ at

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) iz Koprivnice raspisala je tradicionalni natječaj za najbolju knjigu na temu Domovinskoga rata – „Bili smo prvi kad je trebalo“ za 2020., priopćeno je u nedjelju iz udruge, izvijestila je HINA.

Na natječaj se do kraja kolovoza ove godine mogu javiti autori koji su objavili knjige (od kolovoza 2019.  do kolovoza ove godine) vezane uz Domovinski rat, odnosno stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države: prozu, poeziju, fotografije i drugo. Knjige za natječaj (po tri primjeraka) treba dostaviti na adresu: UHBDR91., 48000 Koprivnica, Dr. N. Sertića 15, zaključno do 30. kolovoza 2020. Stručni prosudbeni sud nagradit će jednog ili više autora – Velikom zlatnom plaketom – „Bili smo prvi kad je trebalo“. Iz udruge podsjećaju da se Natječaj kontinuirano organizira od 2000.

Lani su ovo priznanje primili dr. Ante Nazor i Tomislav Pušek za knjigu „Domovinski rat“. U proteklim godinama nagrada  „Bili smo prvi kad je trebalo“ uručena je, među ostalima, i dr. Andriji Hebrangu, admiralu Davoru  Domazetu Loši, dr. Miroslavu Tuđmanu, Branki Primorac, generalu Janku Bobetku, Julenne Eden Bušić, dr. Josipu Jurčeviću, dr. Miljenku Brekalu i drugima, naveli su iz udruge UHBDR91.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja