Budi dio naše mreže

Ključna riječ: domovinski-rat

Biciklom od Zagreba do Dubrovnika u povodu 30. obljetnice deblokade Dubrovnika

U povodu 30. obljetnice deblokade grada Dubrovnika u današnjim Novim valovima dobrote, u subotu 4. lipnja razgovaralo se o biciklističkom putovanju od Zagreba do Dubrovnika u znak sjećanja na poginule branitelje koje su prošli Vinko Paulić i Zlatko Adžijević, veterani 1. gardijske brigade "Tigrovi". Urednik i voditelj emisije je Borna Marinić.

Kronologija događaja na današnji dan

28. svibnja 1990. u povodi upita i protesta iz Slovenije i Hrvatske, predstavnici JNA objasnili su da oružje slovenske i hrvatske Teritorijalne obrane nije oduzeto nego samo premješteno u sigurnija skladišta. Naravno, to se pokazalo kao laž.

Na Dan državnosti besplatan ulaz u Muzej Domovinskog rata Karlovac-Turanj

U Muzeju Domovinskog rata Karlovac -Turanj na Dan državnosti RH, 30. svibnja, ulaz će biti besplatan, i za vanjski i unutarnji stalni postav „Karlovac 1991. – 1995.” te za izložbu fotografija "Lica Karlovčana", a održat će se i radionica za djecu s temom hrvatske himne.

Albanci branitelji u Domovinskom ratu

"Albanci branitelji u Domovinskom ratu" bila je tema HKR-ovih Novih valova dobrote u kojima je u četvrtak, 31. ožujka, gostovao predsjednik Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Tom Kačinari.

Nesreća na ušću Glogovice

U novije vrijeme često se zaboravlja kako je znatan prostor Hrvatske kontaminiran zaostalim minama iz razdoblja Domovinskog rata. Te nevidljive ubojite naprave i dalje uzimaju svoje žrtve. Najviše ih je među pirotehničarima koji Hrvatsku od mina nastoje očistiti. Njihov doprinos često se ne vrednuje na pravi način, kao niti žrtva. Stoga smo se prisjetili tragičnog događaja 21. siječnja 2004. u Slavonskom Brodu.

Kanađani protiv Srba

Nakon što je prihvaćen mirovni plan Cyrusa Vancea te postignuto primirje između Hrvatske i JNA, u našu zemlju stigle su plave kacige, odnosno UNPROFOR-ci koji su trebali osigurati nesmetan život na ratom zahvaćenom području te ostvarivanje Vanceova plana u praksi. Jedna od niza svjetskih zemalja iz kojih su stigli ti vojnici, pripadnici mirovnih snaga, bila je i Kanada.

1 2 3 20
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja