Budi dio naše mreže

Ključna riječ: knjiga

Blaženi Stepinac kakvoga još ne poznajemo otkriva se u knjizi 'Mladi Stepinac - pisma zaručnici'

Autor knjige Dian Baton (fra Ivon Ćuk) nevjerojatnim je spletom okolnosti došao do vjerodostojnog prijepisa dopisivanja između mladića Alojzija Stepinca s Marijom Horvat, njegovom zaručnicom. Alojzije je odlučio ostati seljak u rodnom Krašiću, na očevu imanju, te se oženiti i osnovati vlastiti dom i obitelj. Šest mjeseci nakon raskida zaruka otišao je u bogosloviju u Rim, postao svećenik, a kasnije nadbiskup i kardinal. U knjizi 'Mladi Stepinac – pisma zaručnici' autor u cijelosti prenosi i tumači šest Alojzijevih i dvanaest Marijinih pisama.

Najljepše molitve naših starih – izrasle iz vjere i sačuvane od zaborava

Nakladna kuća Verbum iz Splita 2015. godine objavila je javni poziv za prikupljanje drevnih pučkih molitava koje su molili naši roditelji, djedovi i bake. Velik interes stotine pojedinaca i obitelji iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine rezultirao je jedinstvenom monografijom 'Najljepše molitve naših starih' koju je uredila prof. dr. sc. Ljiljana Marks.

Rođena na Božić - nova knjiga Julijane Matanović

Nova knjiga Julijane Matanović "Rođena na Božić" predstavljena je u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu u petak, 13. prosinca. Knjiga nosi podnaslov "Priče za pod bor" i sadržava 13 priča o osobama koje su za Božić same. Čitateljima Hrvatske katoličke mreže donosimo naslovnu priču iz knjige.

Naša djeca ne znaju nabrojiti ni pet heroja Domovinskog rata - knjiga 'Oteti od zaborava - 91 heroj Domovinskog rata' to će promijeniti

Autorica knjige je Roberta Kljenak, mlada Osječanka, kći dragovoljca Domovinskog rata. U knjizi se imenom i prezimenom donosi priča 91 heroja, a među njima se osim branitelja, nalaze i logoraši, silovane žene, djeca nestalih i poginulih branitelja, vojska, policija te invalidi. Namjera autorice je da knjiga postane dio obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj kako bi generacije koje stasaju znale tko je obranio Hrvatsku.

Na portalu e-Lektire možete čitati ili slušati lektiru

Brojne osnovnoškolske i srednjoškolske lektire te druga djela hrvatskih i stranih pisaca dostupna su na portalu e-Lektire u obliku elektroničkih, odnosno zvučnih knjiga koje se mogu besplatno čitati ili slušati na portalu ili preuzeti na svom uređaju.

MJESEC HRVATSKE KNJIGE Čitaju li hrvatski građani knjige?

"Mjesec hrvatske knjige" je manifestacija, koja započinje u utorak, a traje mjesec dana, do 15. studenoga te se u tom razdoblju nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je - "U ritmu čitanja"! Stoga nas je zanimalo koje su navike čitanja naših građana.

Ljubav, radost, umjerenost: tri riječi za svakodnevnu svetost

„Uzimaj malo vina i umjereno. Kršćanska umjerenost“ naslov je knjige koju je priredio Lucio Coco, u kojoj se nalazi komentar svetog Ivana Zlatoustog na odlomak iz Prve poslanice Timoteju u kojem apostol Pavao poziva učenika da uzima vino za svoje zdravlje. Uvod u knjigu, objavljenu u izdanju izdavačke kuće LEV i koja će se moći nabaviti u knjižarama od 6. ožujka, napisao je papa Franjo.

BISKUP RATKO PERIĆ U knjizi o blaženom Stepincu analizirao falsifikat i montirani proces

"Nada koja ne postiđuje" nova je knjiga mons. Ratka Perića, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog u kojoj je, uz ostale tekstove, do najsitnijih detalja analizirano pismo koje je komunističko tužiteljstvo pripisalo kardinalu Stepincu, a ono je bilo najvažnijim predmetom optužnice i osude koju je izrekao komunistički sud na montiranom procesu hrvatskome blaženiku. Uz suglasnost izdavača, donosimo izvadak iz knjige biskupa Perića.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja