Budi dio naše mreže

Počinje li nakon KTC-a val uvođenja neradnih nedjelja i u druge trgovine, gradove i općine?

/ bg

Nakon što je trgovački lanac KTC od 2020. u svoje trgovine uveo neradnu nedjelju, lijepe vijesti stižu i iz Slavonije, iz općine Punitovci koja je na svojoj Facebook stranici objavila da je 26. siječnja bila prva neradna nedjelja za radnike u trgovačkim radnjama.

“Nedjelja, 26. siječnja, bila je prva neradna nedjelja trgovačkih radnji u selima punitovačke općine. Trgovine nisu radile Odlukom načelnice općine Jasne Matković temeljem ovlaštenja koje ima kao načelnica, a temeljem sastanka sredinom siječnja u prostoru općine Punitovci sa predstavnicima trgovačkih radnji u selima punitovačke općine, Danijelom Mićanom, vlasnikom trgovine ‘Guti’ u Josipovcu Punitovačkom i Mirka Šimića, voditelja trgovačkih radnji NTL-a za istok u kojima su i radnje u Josipovcu Punitovačkom i Punitovcima. Sa pekarom iz Satnice Đakovačke i vlasnicom trgovine ‘Aska’ u Punitovcima dogovor je postignut telefonskim putem.

Odluka se odnosi i na rad državnim blagdanima i praznicima.U nedjelju ,26. siječnja, trgovine nisu radile osim pekarske radnje kojoj je primjena Odluke odgođena za idući tjedan. Od 25 naših mještana za neradnu nedjelju trgovačkih radnji, 23 je pozdravilo dogovor, odnosno Odluku o neradnoj nedjelji naših trgovačkih radnji, a 2 ispitanika nisu bila ni za, ni protiv”, stoji u Facebook objavi ove općine u Osječko-baranjskoj županiji.

Podsjetimo, naši čitatelji su brojnim komentarima pozdravili odluku KTC-a da zatvori trgovine nedjeljom. “Čestitke na odvažnosti. Obitelj i ljudi prije novca. Bog će blagosloviti vašu odluku i podržati vaše poslovanje”, napisala je jedna naša pratiteljice.

Slijede i poruke pune ohrabrenja:

“Bravo. Pravo poduzeće koje misli na svoje djelatnike!”

“Mislim da će se KTC-u ovaj poslovni rizik višestruko isplatiti! Bravo!”

“Hrabra, ali dobra odluka uprave KTC-a.”

Također, podsjećamo kako su Hrvatsko katoličko sveučilište, Franjevački svjetovni red i Franjevačka mladež, potaknuti enciklikom pape Franje ”Laudato si’. O brizi za zajednički dom”, pozvali sve na poštivanje svetosti nedjelje i na solidarnost s onima koji na taj dan moraju raditi.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja