Budi dio naše mreže

Ključna riječ: neradna-nedjelja

ARGUMENTI Neradnu nedjelju podupire većina građana

(Ne)radna nedjelja između pravičnosti i profita bila je tema Argumenata u kojima su u četvrtak gostovale predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Zlatica Štulić i dr. Ivana Brstilo Lovrić s Odjela za sociologiju Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta.

Izbjegavanjem kupovine nedjeljom poštuje se čovjek i obitelj

Hrvatsko katoličko sveučilište, Franjevački svjetovni red i Franjevačka mladež, potaknuti enciklikom pape Franje ''Laudato si'. O brizi za zajednički dom“, pozivaju sve na poštivanje svetosti nedjelje i na solidarnost s onima koji na taj dan moraju raditi.

Rad nedjeljom: Jesmo li kapitulirali pred kapitalom?

Zašto Hrvatska prednjači po broju zaposlenika koji rade nedjeljom? - bila je tema emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 15. svibnja sudjelovali fra Bože Vuleta iz Hrvatskoga saveza za nedjelju, Zlatica Štulić predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske i Luka Mlinarić iz udruge "U ime obitelji". Emisiju je uredio i vodio Ivan Tašev.

Sve više općina odlučuje se za neradnu nedjelju

Jedinstveni projekt proveli su čelni ljudi općine Martijanec kod Ludbrega na čelu s nezavisnim načelnikom Draženom Levakom. Naime, u petak je na području cijele općine postignut dogovor s upravama trgovačkih društava koje tamo imaju svoje prodavaonice da će sve njihove poslovnice biti zatvorene svake nedjelje.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja