Budi dio naše mreže

Pozitivne reakcije pratitelja službene Facebook stranice Hrvatskog katoličkog radija na vijest da Trgovački lanac KTC od 2020. u svoje trgovine uvodi neradnu nedjelju ne jenjavaju. U svojim komentarima pozdravljaju tu, za naše vrijeme, hrabru odluku.

/ mp

“Čestitke na odvažnosti. Obitelj i ljudi prije novca. Bog će blagosloviti vašu odluku i podržati vaše poslovanje”, piše u komentaru jedne naše pratiteljice.

Slijede i poruke pune ohrabrenja:

“Bravo. Pravo poduzeće koje misli na svoje djelatnike!”

“Mislim da će se KTC-u ovaj poslovni rizik višestruko isplatiti! Bravo!”

Hrabra, ali dobra odluka uprave KTC-a.”

Podsjetimo, za HKM je predsjednik Upravnog odbora KTC-a Ivica Katavić istaknuo kako je već kao predsjednik Vijeća udruženja trgovine pri Hrvatskoj gospodarskoj komori pokušao općenito, ali neuspješno, provesti neradnu nedjelju i da smatra da bi radnici za blagdane i nedjelje trebali biti s obiteljima.

„Već tri godine ne radimo na vjerske blagdane jer smatramo da bi tradicionalna obitelj na te dane trebala biti na okupu. Dugo nas muči taj rad nedjeljom i ja sam kao predsjednik Vijeća udruženja trgovine pri Hrvatskoj gospodarskoj komori pokušavao provesti inicijativu da se općenito zabrani rad nedjeljom. Domaći trgovci su uglavnom za, ali stranci nisu iako dolaze iz zemalja koje njeguju nerad nedjeljom“, rekao nam je Katavić i pojasnio da su iz KTC-a upravo zbog toga odlučili samostalno krenuti u zatvaranje trgovina nedjeljom, bez obzira što se na to može gledati kao na poslovni rizik.

„Ali poslovni rizik koji će donijeti i nama puno unutarnjeg zadovoljstva i puno sreće kod naših trgovaca“, naveo je Katavić.

Takav potez KTC-a pozdravljaju brojni komentari na Facebook profilu HKR-a:

“Bravo! Svaka čast! I drugi bi se morali ugledati u vas.”

“Odlično! Nadam se da će se i ostali odvažiti i nedjelju izabrati za dan Gospodnji!”

Neke je i naveo na kupovinu upravo u KTC-u:

“Nisam često kupovala u KTC-u, ali sad će biti drugačije definitivno. Za svaku pohvalu i mislim da je zadovoljan radnik najbolji radnik.”

“Bravo, znate prioritet, od sada prve mjesečne kupovine uvijek u KTC-u!”

Tvrtka KTC posluje od 1992., a primarna djelatnost tvrtke je trgovina. KTC trgovačku mrežu čini 27 supermarketa te niz specijaliziranih prodavaonica u 25 hrvatskih gradova, zapošljava 1400 radnika, a od 1. siječnja ukida rad nedjeljom.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja