Budi dio naše mreže

"Obnovite svoj duh, okrjepite svoje tijelo, učinite dobro djelo", poruka je fratara sa Svetog Duha u Zagrebu koji će u četvrtak na blagdan sv. Antuna Padovanskog za sve posjetitelje otvoriti vrata samostanskog vrta uz gastronomske ponude.

/ fe

“Kod fratara” poznati projekt koji je obilježio zagrebački Advent ponovno će oduševiti sve vjernike i ljude dobra srca. Uz bogatu i sadržajnu duhovnu ponudu koja je već tradicionalna u zagrebačkom svetištu sv. Antuna, ove godine fratri na Svetom Duhu otvorili su i vrata  samostanskog vrta u kojem se nalazi gastronomska ponuda laganih jela s roštilja.

Posjetitelji će moći degustirati i kupiti prvo samostansko pivo zagrebačkih fratara “S.anto”.

“Obnoviti svoj duh u svetištu, a zatim i okrijepiti svoje tijelo u samostanskom vrtu uz iznimnu ponudu apsolutni je imperativ ovog Antunova. Osim sve popularnijeg samostanskog piva ‘S.anto’ svi koji dođu u samostanski vrt na Svetom Duhu moći će uživati u prekrasnom i brižljivo njegovanom zelenilu, pravoj oazi u centru Zagreba, jelima s roštilja te već planetarno poznatim perecima. Sve što se toga dana uprihodi u samostanskom vrtu ‘Kod fratara’ ima humanitarnu notu jer je sav prihod namijenjen djelovanju Pučke kuhinje na Svetom Duhu”, rekao je fra Vladimir Vidović.

Podsjećamo, Pučka kuhinja na Svetom Duhu imala je Adventsku kućicu “Kod fratara” koja je izvanredno odjeknula u javnosti jer je sav prihod bio namijenjen djelovanju i redovitom funkcioniranju Pučke kuhinje. U korizmi su pokrenuli akciju korizmeni pereci s kojim su započeli obnovu kuhinje pogotovo jer su im kotlovi koji su neophodni za rad prestali raditi. Caritasova Pučka kuhinja na Svetom Duhu svaki dan pripremi 300 tinjak obroka za najpotrebitije, djeluje od 1995. godine u kontinuitetu do danas.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja