Budi dio naše mreže

Ključna riječ: antunovo

FOTO Svetkovina sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima

“Bio je propovjednik i ispovjednik. Onaj koji vidi da je svaki čovjek tako sjajan i lijep u Božjim očima da ima još nešto što Bog želi uljepšati i dati prostora za dublji, konkretniji i ljepši život pa ga čisti. Antun je bio neumorni ispovjednik jer je vidio da je svaki čovjek svitak na kojem je Bog upisao svoje ime i ljepotu. Upisao je to da iz duše čovječje može izrasti ljiljan koji svoj miris ne čuva već širi dalje”, rekao je u homiliji varaždinski biskup Bože Radoš.

ANTUNOVO NA SVETOM DUHU Obnovi svoj duh, okrijepi svoje tijelo, učini dobro djelo!

Prigodom proslave blagdana sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu uz bogatu i sadržajnu duhovnu ponudu koja je već tradicionalna u zagrebačkom svetištu sv. Antuna i ove godine fratri otvaraju vrata svoga samostanskoga vrta u kojem će Pučka kuhinja ponuditi izvrsna i ukusna jela. Sav prihod je humanitarnog karaktera jer je namijenjen velikim potrebama Pučke kuhinje u ovim teškim vremenima.

Večernji šlagvort uoči Antunova!

U subotu je spomendan svetog Antuna Padovanskog. Ove godine slavimo 825 godina rođenja sv. Antuna, 800 godina ulaska u franjevački red te 25 godina antunovske pobožnosti "13 utoraka". Subotnji program Hrvatskoga katoličkog radija bit će isprepleten reporterskim javljanjima iz Sesvetskih Sela i sa Svetoga Duha, uz mnoštvo emisija s prikladnim mislima i informacijama. Našim vjernim čitateljima koji redovito s nama mole krunicu Božjeg milosrđa donosimo dvije molitve koje možete moliti kada vam je teško u životu i ne vidite izlaz.

Antunovo na Humcu

Pogledajte program proslave sv. Ante Padovanskog koji će biti održan od 4. do 13. lipnja, a koji nam je poslao fra Dario Dodig, gvardijan franjevačkog samostana i župe na Humcu.

"KOD FRATARA" – ponovno u akciji, ovaj put u samostanskom vrtu

"Obnovite svoj duh, okrjepite svoje tijelo, učinite dobro djelo", poruka je fratara sa Svetog Duha u Zagrebu koji će u četvrtak na blagdan sv. Antuna Padovanskog za sve posjetitelje otvoriti vrata samostanskog vrta uz gastronomske ponude.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja