Budi dio naše mreže

U prigodi proslave blagdana sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu u ponedjeljak 13. lipnja Caritas Župe sv. Antuna Padovanskoga organizira karitativnu akciju pod geslom „Obnovi svoj duh – Okrjepi svoje tijelo – Učini dobro djelo“.

/ kv

Franjevci su i ove godine otvorili vrata svoga samostanskoga vrta u kojem Pučka kuhinja nudi svoja jela. Sav prihod je humanitarnog karaktera te će biti namijenjen potrebama Pučke kuhinje na Svetom Duhu.

Foto: Ante Novak

„Obnoviti svoj duh u svetištu, a zatim i okrijepiti svoje tijelo u samostanskom vrtu uz fratarsku gastro ponudu i sve to karitativno obojeno uistinu je imperativ ovoga Antunova. Sve što se uprihodi u samostanskom vrtu ‘Kod fratara’ ima karitativnu notu jer je sav prihod namijenjen djelovanju Pučke kuhinje na Svetom Duhu“, poručuju iz Pučke kuhinje.

Foto: Ante Novak

“Važno je posvijestiti da među nama postoje oni koji nemaju, koji su u potrebi, a ovakve akcije upravo tome služe. S jedne strane osvješćivanje tih potreba, a s druge strane prikupljanje materijalnih sredstava za kupovinu namirnica i pripremanje obroka. Podsjećam da mi svaki dan pripremimo oko 400 obroka koje podijelimo našim korisnicima”, poručuje voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović.

Foto: Ante Novak

Foto: Ante Novak

Foto: Ante Novak

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja