Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pucka-kuhinja

11. godina rada pučke kuhinje Caritasa Sisačke biskupije

Jedan topli obrok dnevno za sve one koji si to ne mogu priuštiti oduvijek je bila misao vodilja ove ustanove koja je svoj rad započela pripremajući 30 obroka dnevno, dok se danas topli obrok priprema za njih 160 koji sami dolaze po njega, a za njih 25, starijih i teško pokretnih, dnevno se dostavlja do kućnih pragova.

Karitativna akcija povodom Antunova na zagrebačkom Svetom Duhu

U prigodi proslave blagdana sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu u ponedjeljak 13. lipnja Caritas Župe sv. Antuna Padovanskoga organizira karitativnu akciju pod geslom „Obnovi svoj duh – Okrjepi svoje tijelo – Učini dobro djelo“.

Obrok za obrok "Kod fratara" na Svetom Duhu

Ove godine ponavljamo humanitarnu akciju pod nazivom "Obrok za obrok" koja će se održati na prostoru ispred Pučke kuhinje na Svetom Duhu od 25.11.2021. do 8.1.2022. Radno vrijeme bit će od 16 do 22 sata", poručuje fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu.

Nastavlja se zajednička borba protiv gladi i siromaštva

Siromaštvo i glad veliki su problem u svijetu, ali i u Hrvatskoj. Iz tog se razloga svake godine 16. listopada obilježava Svjetski dan hrane, a 17. listopada Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Njih će Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s Caritasom župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu obilježiti u subotu 16. listopada 2021. od 10:00 do 13:00 na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. O tome je u emisiji Aktualno HKR-a 14. listopada više rekao fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu.

Obilježavanje Svjetskog dana hrane i Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti

Siromaštvo i glad veliki su problemi današnjice, a na njihovo postojanje i ozbiljnost upozoravaju 16. listopada Svjetski dan hrane te 17. listopada Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Caritas Zagrebačke nadbiskupije i Caritasom župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu obilježit će ih u subotu 16. listopada 2021. godine od 10:00 do 13:00, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Fra Vladimir Vidović: "Volonteri su srce i duša Pučke kuhinje"

Pučka kuhinja na Svetom Duhu i u ovim vrućim danima marljivo radi i pomaže svima potrebitima. U Pučkoj kuhinji volontirao je i rektor Sveučilišta prof. dr. sci. Željko Tanjić kojemu od srca zahvaljujemo na dolasku kao i svim studentima i svim volonterima", poručio je fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Svetome Duhu s kojim smo u nastavku popričali o radu Pučke kuhinje tijekom ljeta, nedostaje li im volontera i koje su prednosti volontiranja u Pučkoj kuhinji.

Zagreb dobiva nove punktove za pučke kuhinje

U Zagrebu će od ponedjeljka, 30. ožujka, biti otvoreno nekoliko novih punktova za pučke kuhinje kako bi korisnici mogli lakše preuzeti svoj topli obrok. Priopćili su to u petak iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ustanove Dobri dom Grada Zagreba koji skrbe za najsiromašnije sugrađane, korisnike pučkih kuhinja.

Povećan broj korisnika Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu

Jedna od najvećih pučkih kuhinja u gradu Zagrebu, ona na Svetom Duhu, svakodnevno ima sve više korisnika. Na koji se način ovih dana pomaže beskućnicima i korisnicima Pučke kuhinje Svetog Ante kod fratara na zagrebačkom Svetom Duhu doznali smo iz prve ruke od fra Vladimira Vidovića.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja