Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pucka-kuhinja

Zagrebački nadbiskup posjetio Pučku kuhinju na Svetom Duhu

U subotu, 6. svibnja zagrebački nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Dražen Kutleša predslavio je slavlje Svete Potvrde na zagrebačkom Svetom Duhu za dvije župe koje vode franjevci konventualci: Sv. Antuna Padovanskoga i Sv. Maksimilijana Kolbea. Tom prigodom, Nadbiskup je po prvi puta posjetio i Caritas Župe sv. Antuna i Pučku kuhinju.

11. godina rada pučke kuhinje Caritasa Sisačke biskupije

Jedan topli obrok dnevno za sve one koji si to ne mogu priuštiti oduvijek je bila misao vodilja ove ustanove koja je svoj rad započela pripremajući 30 obroka dnevno, dok se danas topli obrok priprema za njih 160 koji sami dolaze po njega, a za njih 25, starijih i teško pokretnih, dnevno se dostavlja do kućnih pragova.

Karitativna akcija povodom Antunova na zagrebačkom Svetom Duhu

U prigodi proslave blagdana sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu u ponedjeljak 13. lipnja Caritas Župe sv. Antuna Padovanskoga organizira karitativnu akciju pod geslom „Obnovi svoj duh – Okrjepi svoje tijelo – Učini dobro djelo“.

Obrok za obrok "Kod fratara" na Svetom Duhu

Ove godine ponavljamo humanitarnu akciju pod nazivom "Obrok za obrok" koja će se održati na prostoru ispred Pučke kuhinje na Svetom Duhu od 25.11.2021. do 8.1.2022. Radno vrijeme bit će od 16 do 22 sata", poručuje fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu.

Nastavlja se zajednička borba protiv gladi i siromaštva

Siromaštvo i glad veliki su problem u svijetu, ali i u Hrvatskoj. Iz tog se razloga svake godine 16. listopada obilježava Svjetski dan hrane, a 17. listopada Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Njih će Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s Caritasom župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu obilježiti u subotu 16. listopada 2021. od 10:00 do 13:00 na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. O tome je u emisiji Aktualno HKR-a 14. listopada više rekao fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu.

Obilježavanje Svjetskog dana hrane i Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti

Siromaštvo i glad veliki su problemi današnjice, a na njihovo postojanje i ozbiljnost upozoravaju 16. listopada Svjetski dan hrane te 17. listopada Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Caritas Zagrebačke nadbiskupije i Caritasom župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu obilježit će ih u subotu 16. listopada 2021. godine od 10:00 do 13:00, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja