Budi dio naše mreže

291. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu održava se pod geslom "Hvala ti, Majko, vijek uz nas budi. Tko će nam pomoći, ako ne ti?"

/ hjb

Službu svjetla na bistričkoj kalvariji predvodio je 10. rujna zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Na početku je pozdravio sve okupljene hodočasnike koji su donijeli svoje molbe i zahvale Majci Božjoj Bistričkoj.

Služba svjetla u marijabistričkom svetištu / Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Prožeta ovogodišnjim geslom, Služba svjetla tematizirala je otvorenost životu i roditeljstvu, ističući kako je dijete plod i dar ljubavi. Nadalje, razmatranja su potaknula okupljene hodočasnike na promišljanje o očuvanju obitelji, odgoju i obrazovanju u kojem je Bog prvi odgojitelj čovjeka i molitvi za mlade da budu otvoreni za poticaje Duha Svetoga, a roditelji puni snage i strpljenja u odgoju.

Hodočasnici su u svoje molitve uključili i sve potrebite, sve kušnje i trpljenja kojima je obilježen ljudski život te molili zagovor i pomoć Majke Božje. Iako je Služba svjetla zbog kišnog vremena trajala kraće nego inače, kardinal je na kraju poručio hodočasnicima kako i u kiši vidimo blagoslov. Na kraju je spomenuo dvojicu svetaca i blaženika koji su hodili u svjetlu te još i danas sjaje svjetlom: bl. Alojzija Stepinca i sv. Ivana Pavla II., a bili su bistrički hodočasnici.

Procesija u marijabistričkom svetištu / Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Službu svjetla pjesmom je animirao Nadbiskupijski zbor mladih.

Zavjetno hodočašće i Hodočašće mladih nastavljeno je nedjeljnom pobožnošću križnoga puta u 9 sati te svečanom svetom misom koju od 11 sati predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja