Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kardinal-bozanic

Kardinal Bozanić: Uskrs je početak novoga svijeta, oslobođenoga ropstva grijeha i smrti

Na Nedjelju Uskrsnuća Gospodnjega euharistijsko slavlje u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, u koncelebraciji s kanonicima Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Stjepanom Kožulom, mons. Stjepanom Večkovićem, mons. Ivanom Miklenićem, mons. Ivanom Hrenom i mons. Zlatkom Korenom; biskupskim vikarom i kancelarom Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Markom Kovačem; rektorom Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa preč. Željkom Faltakom; odgojiteljima u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu vlč. Josipom Đurinom i vlč. Tonijem Potrebićem i nadbiskupskim tajnikom vlč. Petrom Belinom.

Kardinal Bozanić mladima je poručio: Molite za buduću ženu i budućeg muža da budete jedan drugome blagoslov

Kardinal Bozanić mlade je pozvao da već sada mole blagoslov za buduću zaručnicu i budućeg zaručnika. "Moli blagoslov za buduću zaručnicu i zaručnika i ako ne znate tko je to da sutra možeš reći ja sam za tebe molio i ti si meni dar od Boga, ja sam te od njega izmolila. Mnogi će biti usmjereni prema braku i obitelji, stoga molite za buduću ženu i budućeg muža da budete jedan drugome blagoslov", rekao je Kardinal.

Kardinal Bozanić u zagrebačkoj Dubravi krstio četvero djece

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pohodio je u nedjelju 5. ožujka 2023. godine Župu sv. Ivana XXIII., pape u zagrebačkoj Dubravi te za vrijeme euharistijskog slavlja krstio četvero djece: Katarinu, šesto dijete obitelji Karadakić, blizance Gabrijela i Sofiju, treće i četvrto dijete obitelji Marković te Paolu, prvo dijete obitelji Čibar. U koncelebraciji su bili župnik vlč. Kristo Brkić, pastoralni suradnik župe vlč. Kristijan Tušek, karmelićanin o. Ivan Živković te nadbiskupski tajnik vlč. Petar Belina.

Bogati plodovi nadbiskupske službe kardinala Josipa Bozanića

U Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u subotu, 1. listopada bit će zaključena Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije. Nadbiskupijsku sinodu zagrebački je nadbiskup Josip Bozanić najavio u svojoj homiliji na blagdan bl. Alojzija Stepinca, 10. veljače 2002. Kardinal Bozanić, naime, obilježava i 25 godina nadbiskupstva.

Završeno ljetovanje mladih Zagrebačke nadbiskupije na Malom Lošinju

Od 11. srpnja do 22. kolovoza 2022. Dom sv. Martina na Malom Lošinju bio je ispunjen radošću i zajedništvom mladih Zagrebačke nadbiskupije, koji su u pet termina ondje ljetovali i sudjelovali u programu koji je organizirao nadbiskupijski Ured za pastoral mladih.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja