Budi dio naše mreže

Tek nekoliko dana dijeli nas od Cvjetnice kada će u Hrvatskoj završiti još jedna kampanja '40 dana za život' međunarodne i ekumenske inicijative koja u našoj zemlji djeluje osam godina. Kako se svaka molitvena kampanja približava kraju tako organizatori objave koliko su života uspjeli spasiti i zaustaviti pobačaj začetog, a još nerođenog nositelja budućnosti naše zemlje. Tako je i ovog puta.

/ anh

„Bližimo se kraju kampanje koju smo posvetili bakama i djedovima. Ovo je ujedno bila iznimna prilika da im iskažemo poštovanje te da posvjedočimo njihov veliki doprinos u našim obiteljima, koji katkad vrlo lako uzimamo zdravo za gotovo. Bake i djedovi su naša čvrsta sidra. Veza između unuka i bake ili djeda je neusporediva s bilo kojim drugim odnosom.”

Napisali su to u svom najnovijem virtualnom biltenu iz Inicijative ’40 dana za život’ kojeg šalju redovito svaki dan s nekim zanimljivostima onima koji im se prijave da žele putem elektroničke pošte redovito primati pro-life informacije i obavijesti.

Redakcija HKM-a je na toj listi zainteresiranih još od prvog dana postojanja Inicijative koja je danas organizirana u 36 hrvatskih gradova. Najnovije su se uključili Buzet i Rovinj u Istri. 

I osobno mogu posvjedočiti da sam imala veliku milost odrastati uz baku i djeda, primiti od njih najveći dar u djetinjstvu – vjeru, i pohađati kod njih školu ljubavi, molitve i obiteljskih vrijednosti”, napisala je Marija Šošić, regionalna koordinatorica kampanje za Dalmaciju i članica nacionalnog vodstva Udruge ‘Hrvatska za život’, nositelja ove kampanje.

Dan ranije, pak, Petra Milković, izvršna direktorica Inicijative, objavila je vrlo važnu vijest, točnije koliko su kroz korizmu 2022. godine spasili života, što inače čine u završnim danima molitve:

Foto: 40 dana za život

„Kako se kampanja približava svome kraju, tako i naša zahvalnost raste. Zahvalnost za svaki spašeni život – a znamo za sada za tri spašena života tijekom ove kampanje u Hrvatskoj”, napisala je Milković te također zahvalila za svakog molitelja i sudionika kampanje, za svaku molitvu, žrtvu, svjedočenje vjere i ljubavi za nerođene, majke i očeve”.

„Za svaki i neugodni trenutak, koji nas je učvrstio u ovome što činimo za najmanje među nama.”

Poručila je i da čvrsto vjeruju kako će kod Gospodina izmoliti kraj namjernog pobačaja u Hrvatskoj, a na naš direktan upit rekla je da očekuju potvrdu za još nekoliko spašenih nerođenih života, a o čemu bivaju u pravilu redovito izvještavani i u danima nakon što prođe kampanja.

Sveukupno od kada su krenuli tiho i skromno s molitvom ispred zagrebačke ‘Vinogradske’ u korizmenoj kampanji godine 2014. pa do danas spasili su više od 110 života, a kao zanimljivost – spomenimo i to – na pola puta djelovanja u Hrvatskoj, prije četiri godine; do tada su bili spasili 57 začetih života.

Malo smo još ‘prošetali’ internetskim bespućima i naišli na informacije, primjerice da su tako u jesenskoj kampanji 2015. spasili 14 dječjih života, a u korizmenoj kampanji 2016. godine dva života, dok je na primjer u čitavome svijetu u korizmi 2018. godine bilo spašeno 490 života.

No, da ne bi na ‘lovorikama spavali’ upozoravamo – kako je proteklih dana prenio CitizenGo Hrvatska – da je u prvoj minuti čitanja ovog teksta ugašeno 139 ljudskih života, a prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije godišnje se pobaci gotovo 73,3 milijuna beba.

Inače, Malta je jedina europska zemlja u kojoj je potpuno zabranjen pobačaj.

I da riješimo nepoznanicu iz naslovne fotografije ove HKM-ove objave: Riječ je o bebici koja je rođena krajem 2017. godine, a fotografiju je objavila Inicijativa ’40 dana za život’ na svojim facebook stranicama uz riječi:

„Ekskluzivna vijest! Prije sedam mjeseci majka Ivana išla je pobaciti svoje dijete u jednu hrvatsku bolnicu. Toga dana susrela je moliteljicu pred bolnicom i kroz razgovor donijela odluku da neće pobaciti. Danas je u toj istoj bolnici rodila sina! Pružamo im kvalitetnu pomoć. Ako i ti želiš pomoći materijalno njoj i drugim majkama, javi nam se u inbox. Pozivamo te i na bdjenje, jer i tvoja prisutnost može spasiti ljudski život.”

Druga manja priložena fotografija Petre Milković s djetetom u naručju također je javno objavljena od strane Inicijative. Ovako su o tome u srpnju te iste godine napisali:

„Još je jedno malo veliko Božje čudo ugledalo svijet, mali Ivan! Ni nakon upoznavanja toliko djece koju bližnji nisu željeli, čiji su najbliži prisiljavali majke i očeve da svoje dijete pobace i tako ‘uklone’ svoju brigu, upravo ta djeca koja su se unatoč svim prijetnjama i borbama protiv njih ipak rodila, osjećaj su radosti i blagoslova koji ne prolazi.”

„Držati u rukama dijete spašeno od smrti pobačajem, biti u blizini njegovih herojskih roditelja, braće i sestara, daje snagu za svaki novi dan ove naše i vaše zajedničke borbe za svaki ljudski život, za svaku ljudsku dušu. Zato radimo to što radimo! Do it anyway!”, poručila je Petra Milković u ovoj objavi na društvenim mrežama, a mi još za kraj upućujemo na lokalitete gdje se sve može moliti ‘za život’ na 38 mjesta diljem Hrvatske. Podsjećamo, ova kampanja traje još – do 10. travnja.

Otprilike dvije tisuće molitelja sudjeluje u svakoj kampanji ispred bolnica i domova zdravlja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja