Budi dio naše mreže

Ključna riječ: petra-milkovic

Inicijativa '40 dana za život' u korizmi 2022. u Hrvatskoj od pobačaja spasila tri nerođena života

Tek nekoliko dana dijeli nas od Cvjetnice kada će u Hrvatskoj završiti još jedna kampanja '40 dana za život' međunarodne i ekumenske inicijative koja u našoj zemlji djeluje osam godina. Kako se svaka molitvena kampanja približava kraju tako organizatori objave koliko su života uspjeli spasiti i zaustaviti pobačaj začetog, a još nerođenog nositelja budućnosti naše zemlje. Tako je i ovog puta.

KRUNOSLAV PUŠKAR Svaki ljudski život je svet

Hod za život koji se ove godine održava pod geslom „Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije!” u sedam hrvatskih gradova bio je tema emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija 13. svibnja. O Hodu su razgovarali izvršna direktorica inicijative "40 dana za život" Petra Milković, koordinatorica Hoda za život u Zagrebu Andreja Kotnik i glavni urednik portala "Muževni budite" Krunoslav Puškar.

PRO LIFE Najavljujemo novu kampanju "40 dana za život"

Novu, jesensku kampanju "40 dana za život" u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak, 21. rujna predstavili su nacionalna voditeljica Udruge Hrvatska za Život Petra Milković i voditeljica programa "Oprostom oslobođene" iste udruge Lidija Dugan.

Kampanja '40 dana za život' nije prekinuta - u 35 gradova u Hrvatskoj moli se kod kuće

Sve je stalo, ali neke stvarnosti samo naizgled, među njima i molitvena međunarodna pro-life incijativa '40 dana za život' koja je s prvim danom korizme, kao i inače, krenula ove godine u Hrvatskoj u rekordnih 35 gradova. Njezino trajanje na otvorenom ispred bolnica, klinika i domova zdravlja bilo je planirano od Pepelnice, 26. veljače, do Cvjetnice, 5. travnja. Glavni tematski naglasak ovoga puta bio je na muškarce i očeve: "Nisam li ti zapovjedio; odvaži se i budi hrabar" (Jš 1, 8-9).

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja