Budi dio naše mreže

Ključna riječ: molitva-za-nerodene

FOTO Potresna skulptura Isusa koji plače nad nerođenim i odbačenim djetetom

Nadgrobni spomenik posvećen nerođenoj djeci, nalazi se u sklopu svetišta Isusove Muke u SAD-u u Indiani i pravi je dragulj umjetnosti i prikaza Isusove boli nad najmanjima među nama. Brončana skulptura Isusa Krista u prirodnoj veličini koji u agoniji zbog smrti nerođenog djeteta plače nad grobom, dok klečući i u suzama koje teku niz njegovo izmučeno lice u rukama drži nerođeno - odbačeno dijete, vjerno prikazuje bol koju Isus osjeća nad žrtvama pobačaja.

Utjeha majkama koje su izgubile dijete spontanim pobačajem

"Ime, majko, ima li ime? Blagoslovi ga rukama svojim, da počiva u blagoslovu i znaku spasenja. I mirno srce tvoje neka bude. Jer u vječnosti su posebna mjesta za njega i njegovu braću, za njegove sestre. U vječnosti se u radosti smiju, i lice Boga svoga gledaju. I igraju se, onako kako si ti sanjala vidjeti", riječi su utješne poruke koju je napisao vjeroučitelj Josip Matezović svim ženama koje su pobačajem izgubile dijete.

Desetica krunice za život - nevjerojatna je snaga molitve!

"U Hrvatskoj se prema našim statistikama i istraživanjima dnevno radi 50 pobačaja. Zamislite tragediju kad bi u našim novinama svaki dan pisalo da je jedan autobus djece pao u provaliju. Jedan autobus djece na dnevnoj bazi se abortira. To je strašno, taj nijemi krik koji se ne vidi i ne čuje nije bitan, na njega se nitko ne obazire", rekla je za Hrvatsku katoličku mrežu Blaženka Bakula iz Centra za nerođeni život Betlehem-Zagreb.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja