Budi dio naše mreže

Ključna riječ: molitva-za-nerodene

Primjer herojske vjere

Facebook stranica "Betlehem - Život biraj" prenosi događanja iz Amerike.

SVJEDOČANSTVO Molim za svoju pobačenu braću i sestre, i ja sam mogla biti na njihovom mjestu

Vjerujem da Bog oprašta grijehe, iscjeljuje rane svima koji su ranjeni i koji shvate što su učinili pobačajem. Svi naši apostolati služe da tim ljudima daju i nadu. Nitko u njih ne upire prstom. Mi nikoga ne osuđujemo, jer smo svjesni u kakvim sve situacijama ljudi mogu biti. Zaista razumijemo ljude, pomažemo im i želimo ih ohrabriti, dati im mir, da im je Bog oprostio. Jer Isus je došao za grešnike, za ranjene i Isus je uskrsnuo! Znači, daje novi život svima nama koji smo bili u grijehu i neznanju. Mi nismo nositelji osude, nego utjehe.

ZAGREB Jerihonsko bdjenje za nerođene – “bitka na koljenima pred Gospodinom”

“Možemo reći da je to svojevrsno ratovanje na koljenima pred Gospodinom i s Gospodinom koji ruši zidine naših grijeha i utvrde naših slabosti i rana“, rekla je za Hrvatsku katoličku mrežu Dijana Brozović, članica inicijative '40 dana za život' koja organizira prvo ovakvo bdjenje pred Presvetim u Zagrebu.

„Navezanost na djevojku me odvela u psihičko oboljenje“

S Đanijem Bankom smo razgovarali u povodu Svjetskog dana mentalnog zdravlja koji se održava 10. listopada. Kreativni stručni tim Doma Turnić i ove je godine sa svojim korisnicima uspješno organizirao festival mentalnog zdravlja „Mentalfest“ u okviru kojeg su korisnici poput živih knjiga otvorili priče iz svog života i ponudili ih uhu i srcu posjetitelja festivala. Đani Banko je za Hrvatsku Katoličku Mrežu svjedočio o svojoj bolesti s kojom se bori preko 30 godina i o svom putu potrage za Bogom.

Koprivničanci svake srijede mole i poručuju: Pravi muškarac štiti život!

"To je nešto više od mene. Nešto neobjašnjivo. Osjećam snažan poziv za molitvu pred bolnicom. Ispočetka sam mislio da ja to ne mogu, no Gospodin me razuvjerio. Daj, Bože, da svi slijedimo Gospodina na načine na koje nas On pozove pa tako i bdijenjem te molitvom ispred bolnice za spas nerođene djece", istaknuo je jedan od molitelja, predstavljajući Stražu sv. Josipa – molitveni sat svake srijede kada za nerođeni život mole samo muškarci.

FOTO Potresna skulptura Isusa koji plače nad nerođenim i odbačenim djetetom

Nadgrobni spomenik posvećen nerođenoj djeci, nalazi se u sklopu svetišta Isusove Muke u SAD-u u Indiani i pravi je dragulj umjetnosti i prikaza Isusove boli nad najmanjima među nama. Brončana skulptura Isusa Krista u prirodnoj veličini koji u agoniji zbog smrti nerođenog djeteta plače nad grobom, dok klečući i u suzama koje teku niz njegovo izmučeno lice u rukama drži nerođeno - odbačeno dijete, vjerno prikazuje bol koju Isus osjeća nad žrtvama pobačaja.

Utjeha majkama koje su izgubile dijete spontanim pobačajem

"Ime, majko, ima li ime? Blagoslovi ga rukama svojim, da počiva u blagoslovu i znaku spasenja. I mirno srce tvoje neka bude. Jer u vječnosti su posebna mjesta za njega i njegovu braću, za njegove sestre. U vječnosti se u radosti smiju, i lice Boga svoga gledaju. I igraju se, onako kako si ti sanjala vidjeti", riječi su utješne poruke koju je napisao vjeroučitelj Josip Matezović svim ženama koje su pobačajem izgubile dijete.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja