Budi dio naše mreže

Ključna riječ: molitva-za-nerodene

„Navezanost na djevojku me odvela u psihičko oboljenje“

S Đanijem Bankom smo razgovarali u povodu Svjetskog dana mentalnog zdravlja koji se održava 10. listopada. Kreativni stručni tim Doma Turnić i ove je godine sa svojim korisnicima uspješno organizirao festival mentalnog zdravlja „Mentalfest“ u okviru kojeg su korisnici poput živih knjiga otvorili priče iz svog života i ponudili ih uhu i srcu posjetitelja festivala. Đani Banko je za Hrvatsku Katoličku Mrežu svjedočio o svojoj bolesti s kojom se bori preko 30 godina i o svom putu potrage za Bogom.

Koprivničanci svake srijede mole i poručuju: Pravi muškarac štiti život!

"To je nešto više od mene. Nešto neobjašnjivo. Osjećam snažan poziv za molitvu pred bolnicom. Ispočetka sam mislio da ja to ne mogu, no Gospodin me razuvjerio. Daj, Bože, da svi slijedimo Gospodina na načine na koje nas On pozove pa tako i bdijenjem te molitvom ispred bolnice za spas nerođene djece", istaknuo je jedan od molitelja, predstavljajući Stražu sv. Josipa – molitveni sat svake srijede kada za nerođeni život mole samo muškarci.

FOTO Potresna skulptura Isusa koji plače nad nerođenim i odbačenim djetetom

Nadgrobni spomenik posvećen nerođenoj djeci, nalazi se u sklopu svetišta Isusove Muke u SAD-u u Indiani i pravi je dragulj umjetnosti i prikaza Isusove boli nad najmanjima među nama. Brončana skulptura Isusa Krista u prirodnoj veličini koji u agoniji zbog smrti nerođenog djeteta plače nad grobom, dok klečući i u suzama koje teku niz njegovo izmučeno lice u rukama drži nerođeno - odbačeno dijete, vjerno prikazuje bol koju Isus osjeća nad žrtvama pobačaja.

Utjeha majkama koje su izgubile dijete spontanim pobačajem

"Ime, majko, ima li ime? Blagoslovi ga rukama svojim, da počiva u blagoslovu i znaku spasenja. I mirno srce tvoje neka bude. Jer u vječnosti su posebna mjesta za njega i njegovu braću, za njegove sestre. U vječnosti se u radosti smiju, i lice Boga svoga gledaju. I igraju se, onako kako si ti sanjala vidjeti", riječi su utješne poruke koju je napisao vjeroučitelj Josip Matezović svim ženama koje su pobačajem izgubile dijete.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja