Budi dio naše mreže

Hrvatski hodočasnici nalaze se trenutno u Izraelu. Budući da je u Izraelu trenutno izvanredno stanje kontaktirali smo voditelje hodočašća don Anđela Malya, docenta na Katedri Svetoga pisma Starog zavjeta, KBF Zagreb i vlč. Ivana Valentića, župnika Župe sv. Martina biskupa - Dugo Selo koji su nam potvrdili da su dobro te da se nalaze u mirnoj zoni.

/ Ivana Markić

Vlč. Ivan Valentić kazao nam je da su smješteni u Betlehem. “Jutros smo bili u Jeruzalemu gdje su taman kad smo stigli počele uzbune i čule su se detonacije. Ovdje nam svi govore da smo u mirnoj zoni i da ne bi trebalo biti nekih problema. Maloprije smo bili na večeri i ovdje je lijepo raspoloženje. Hodočasnici su se javili svojim obiteljima s porukama da ne brinu”, poručio je.

Sveta misa u vrtu na Maslinskoj gori u trenutku uzbune/ Foto: don Anđelo Maly

Don Anđelo Maly kazao je da su hodočasnici isprva bili malo u strahu što je logično u bilo kakvoj napetoj situaciji. Potvrdio je da je situacija svakim trenom sve bolja. “Kao hodočasnici u Svetoj Zemlji uvijek moramo biti spremni na moguće neugodne i nelagodne situacije. Međutim vjera je ona koja nas nosi. I kako Isus kaže: ‘Ne budite zabrinuti za sutra, sutra će se samo brinuti za sebe‘. Nema razloga za zabrinutost, sve je u redu. Svi su se hodočasnici sada smirili i zajedno smo u molitvi. Javili su se svojim obiteljima. Nemojte ih opterećivati s previše informacija jer informacija iz druge ruke nije ista kao iz prve ruke. Situacija je ovdje puno mirnija nego što se to čini u vanjskim medijima”, naglasio je.

Crkva sv. Katarine Betlehem/ Foto: don Anđelo Maly

Također, fra Sandro Tomašević, ravnatelj dječjeg doma u Betlehemu potvrdio je da se nalaze u mirnoj zoni te da se drže unutarnjih površina. “Situacija u Svetoj Zemlji je stabilna. Nadamo se svi da će sve uskoro biti gotovo ne samo zbog nas koji ovdje živimo, nego i zbog hodočasnika”, rekao je.

Hrvatski hodočasnik Mika Grgić posvjedočio je kako su ujutro bili malo preplašeni, ali sad je situacija puno bolja. “Nalazimo se u Betlehemu i nemojte se brinuti jer nije to tako strašno kao što se čini u medijima”, zaključio je.

Pratimo molitvom sve naše hodočasnike koji se nalaze u Svetoj Zemlji.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja