Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveta-zemlja

Fra Tomislav Glavnik o susretu s kršćanima u Svetoj Zemlji

Korizma je vrijeme kada posebno razmišljamo o onima koji su u potrebi i koji se suočavaju sa životnim poteškoćama svih vrsta. U ovom vremenu ne smijemo zaboraviti niti na našu braću i sestre u Svetoj Zemlji. To je posebno istaknuo i fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa, u emisiji Aktualno govoreći o svom nedavnom posjetu Svetoj Zemlji kada je imao priliku za konkretan susret s ljudima.

Poziv katolika iz Betlehema: "Ne ostavljajte nas same!"

Sveta zemlja, Isusova domovina, posljednjih mjeseci u središtu je medijskih izvješća. Nažalost, ne zbog svetkovine Božića, nego zbog rata koji tamo bjesni i svakodnevno odnosi živote nevinih. U kakvu su raspoloženju katolici dočekali ovaj blagdan, doznaje Katolički tjednik od Ronyja Tabasha, katolika iz Betlehema.

Kustod Svete Zemlje za HKR: Bog želi preobraziti ono što bi bila tužna povijest ratova i ugnjetavanja u povijest spasenja

Kustod Kustodije Svete Zemlje fra Francesco Patton boravio je u Hrvatskoj početkom prosinca te je u razgovoru za Hrvatski katolički radio govorio o razlozima dolaska u Hrvatsku, važnim Hrvatima franjevcima za Svetu Zemlju, o Hrvatskoj kapeli na Pastirskim poljima u Betlehemu, o ratu u Svetoj Zemlji, ulozi kršćana i njihovoj budućnosti, te o Božiću koji će ove godine izgledati potpuno drugačije u praznom Betlehemu.

Adventska poruka kršćanskih poglavara u Svetoj Zemlji

Patrijarsi i poglavari Crkava u Jeruzalemu, pozvali su u svojoj adventskoj poruci sve članove svojih zajednica da budu čvrsto uz one koji se suočavaju s nevoljama rata i „odustanu od bilo kakvih nepotrebnih blagdanskih aktivnosti“.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja