Budi dio naše mreže

Franjevci konventualci posjetili znamenitosti u Svetoj Zemlji vezane uz život sv. Nikola Tavelića

U povodu pripreme za proslavu 50. obljetnice proglašenja svetim Nikole Tavelića Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca organizirala je veliko hodočašće u Svetu Zemlju. Uz provincijalnog ministra fra Josipa Blaževića, vikara Provincije fra Tomislava Glavnika koji je ujedno bio i jedan od vodiča po Svetoj Zemlji, fra Vitomira Glavaša, gvardijana samostana sv. Frane na Cresu, fra Zdravka Tube, nacionalnog duhovnog asistenta Vojske Bezgrešne i fra Vladimira Vidovića, glavnog urednika Veritasa – Glasnika sv. Antuna, bilo je još 170 hodočasnika iz svih dijelova Hrvatske koji su se uputili u Svetu Zemlju.

/ mp

Posebnost ovoga hodočašća bila je što su hodočasnici osim svetih mjesta koji su značajni za kršćanstvo pohodili i posebno počastili mjesta koja su važna za život sv. Nikole Tavelića, rođenog Šibenčanina i prvog hrvatskog kanoniziranog sveca.

Hodočašće franjevaca konventualaca u Svetu zemlju

Hrvatski hodočasnici imali su i dva značjna susreta, franjevce okupljene na ovom hodočašću primio je kustos Svete Zemlje fra Francesco Patton. Naime, u sjedištu kustodije nalazi se kapelica posvećena upravo sv. Nikoli. U prijateljskom posjetu i susretu fratri su upoznali kustosta sa nakanom ovoga hodočašća te su razgovarali i o središnjoj domovinskoj proslavi koja će biti 21. lipnja 2021. godine u Šibeniku, kao i o drugim važnim temama hrvatske pristutnosti kako u Jeruzalemu tako i na drugim mjestima Kustodije.

Hodočašće franjevaca konventualaca u Svetu Zemlju

Hodočašće franjevaca konventualaca u Svetu Zemlju

Drugi značajan susret bio je posljednjeg dana hodočašća kada je hrvatske hodočasnike u posebnu audijenciju primio apostolski nuncij u Izraelu mons. Leopoldo Girelli koji je u pozdravio hrvatske hodočasnike zahvalivši im na dolasku te pokazao kapelicu u sjedištu nuncijature koja je također posevećena sv. Nikoli Taveliću, a čiji je oltar posvetio bl. Alojzije Stepinac prilikom velikog hrvatskog hodočašća u Svetu Zemlju 1937. godine.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja