Budi dio naše mreže

Hrvatski katolički radio slavi 22. rođendan. Tom prigodom djelatnike Hrvatske katoličke mreže posjetili su predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić te hvarski biskup mons. Petar Palić koji je odlukom HBK imenovan za "medijskog biskupa" odnosno na mjesto predsjednika Odbora HBK za sredstva društvenih komunikacija. Zahvaljujući biskupima što su svojim dolaskom podržali rad ovog značajnog medija, ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina rekao je da HKR već 22 godine pokušava prenositi Radosnu vijest Isusa Krista u hrvatske domove i daleko šire.

/ sk

Ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Svalina zahvalio je svim djelatnicima i prijateljima HKR-a što svojim radom i trudom omogućuju da radosna vijest dođe do onih koji “od nas očekuju ohrabrenje, našu podršku i rekao bih smjerokaz za  naprijed. Nadam se da ćemo zajedničkim silama i snagama doskora obilježiti jedan srebrni jubilej. Zahvaljujem predsjedniku HBK i generalnom tajniku što su i svojim dolaskom podržali naš rad”, istaknuo je mons. Svalina.

Predsjednik HBK zadarski nadbiskup mons. Puljić

 

Hrvatski katolički radio počeo je s emitiranjem 17. svibnja 1997. godine kada ga je blagoslovio i u rad pustio kardinal Franjo Kuharić. Svojim signalom pokriva 95 % teritorija RH i pogranična područja susjednih zemalja. Tom prilikom kardinal Kuharić istaknuo je: “Danas, uoči svetkovine dolaska Duha Svetoga, u godini posvećenoj Isusu Kristu, Sinu Božjemu i otkupitelju čovjeka, na čast Presvetoga Trojstva uime Hrvatske biskupske konferencije otvaram Hrvatski katolički radio da bude u službi istine, pravednosti, ljubavi i mira.

Hrvatski katolički radio bit će glas Crkve i time uključen u poslanje koje je Isus Krist naložio svojim apostolima”.

Podsjećajući na odredbe Drugoga vatikanskog sabora, kardinal je naveo ciljeve prvoga hrvatskog katoličkog radija na državnoj razini. “Putem katoličkog radija Crkva želi unositi svjetlo evanđeoske poruke u javno mnijenje; želi pomagati obiteljima u odgoju njihove djece neprolaznim vrijednostima duha, srca i djelovanja; želi odgajati savjest svojih vjernika da kršćanski žive i djeluju svaki u svom pozivu; političkom, gospodarstvenom, kulturnom i znanstvenom. Crkva želi s kršćanskog polazišta tumačiti zbivanja i odnose među ljudima da budu pravedni i utemeljeni na istini i poštovanju života i svake ljudske osobe.

Kardinal Kuharić / Foto: Mijo Gabrić / Glas Koncila

Neprolaznim moralnim načelima Crkva želi svojim radijem pomoći mladima da znaju uočavati opasnosti kojima su izloženi i da znaju birati ono što je dobro, plemenito i istinito.

Poslanje je Crkve da Naviještanjem Isusa Krista odgaja ljude za kulturu života i civilizaciju ljubavi! Stoga bi svaka katolička obitelj trebala imati otvorene uši i srca za poruke Katoličkog radija! Neka bude zanimljiv i privlačan svim ljudima dobre volje!”, rekao je kardinal Kuharić, pozivajući vjernike na duhovnu i na materijalnu potporu radiju.

Kardinal Kuharić s novinarima / Foto: Glas Koncila

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja