Budi dio naše mreže

Pobožnost križnoga puta u Župi sv. Petra apostola na Priku u Omišu, predmolili su u petak 17. ožujka, kao i dosadašnjih godina, bračni parovi.

/ ab

Križni put je pripremila Obiteljska zajednica „Karol i Emilija“ u suradnji s Društvom Prijatelja Maloga Isusa. U dogovoru sa župnikom don Emanuelom Petrovom za molitvu je izabran petak, prvi dan trodnevnice sv. Josipu, zaštitniku obitelji.

Dok je župnik s ministrantima i križem išao od postaje do postaje, s ambona su tekstove križnoga puta i molitve namijenjene za brak i obitelj čitali bračni parovi iz župe, očevi i majke, djedovi i bake. U ove općenite tekstove svatko je unio i svoje potrebe i nakane.

Ove godine u čitanju križnoga puta sudjelovali su bračni parovi: Tomasović, Bilanović, Kolić, Tafra, Martić, Blaškan, Vukušić, Milavić, Kovačević, Buljević, Jerčić, Gunjača i Kuvačić.

Inače u župi sv. Petra na Priku, svake godine na prvi korizmeni petak župnik predmoli križni put, a potom se izmjenjuju župne zajednice, ministranti, krizmanici, prvopričesnici i obitelji.

Idući petak uoči svetkovine Blagovijesti – Navještenja Marijina, također već tradicionalno, moli se križni put za nerođene kojega priprema inicijativa „40 dana za život“ u kojoj sudjeluje veliki broj župljana. Inicijativa od prošle jeseni organizira i sat molitve ispred Doma zdravlja u Omišu. Tako je i u ovoj korizmi svakodnevna molitva za nerođene od 16 do 17 sati.

Na ovaj način župljani molitvom, djelima te zajedništvom žele istaknuti važnost ustrajnosti duhovnog boja za očuvanje svakog života, braka i obitelji. Na taj način ćemo uz pomoć Božju najbolje sačuvati i Crkvu i domovinu.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja