Budi dio naše mreže

Ključna riječ: korizma

SVJEDOČANSTVO Isus je isti, uvijek je tu zbog nas

"Isus nas uporno ljubi. Zove. Na trenutak mi se čini da čujem Njegov glas kako govori: ni jedan grijeh nije tako velik da ne bi mogao biti oprošten ako se iskreno pokajem. Korizma je. Vrijeme je. Vrijeme je da se sretnemo sa samim sobom u tisuću pitanja. Što da promijenim, čega da se odreknem, kako da postanem bolji. Tisuću pitanja, samo jedan odgovor. Slijedi Isusa. Križni put. I danas i pred dvije tisuće godina. Isus je isti, uvijek je tu zbog nas", poručuje naš čitatelj i gost emisije "U zdravlju i bolesti" Mladen Klemenčić koji nam se javio svojim promišljanjem o korizmi.

Isus nas ne želi osuditi jer želi biti naš prijatelj

Isus nas ljubi. Zato on ne osuđuje ni ženu, a ni nas. Ne samo ovaj put, nego nikad ne osuđuje. On nije došao da sudi nego da spasi. Ženi grešnici nudi novu priliku: „Idi i od sada nemoj više griješiti.“ On i nama nudi novu priliku. On svima nudi novu priliku. Sada i uvijek. Iskoristimo je. Učinimo to već danas, odlazeći od Isusa - koji ne sudi nego je prijatelj - ususret svojoj braći i sestrama s odlukom da ih ne sudimo, da nikoga ne sudimo, i da im budemo prijatelji i braća. I odlukom da sami više ne griješimo.

Ljubiti znači činiti nekome dobro, a najveće je dobro Bog

Koliki propadaju jer je nama neugodno reći nešto što nekome smeta, jer imamo sto izgovora da se ne petljamo u tuđi život! Isus je rekao: „Odsada više nemoj griješiti.” To su teške riječi. Milosrđe je teško, ali smo na njega pozvani. Pozvani smo ljudima u svojoj okolini pokazati da ih razumijemo, prihvaćamo i ljubimo, i da ih baš zato pozivamo da promijene način života – jer su stvoreni za mnogo više.

Načini na koje đavao napada tijekom korizme

Korizma se vrlo brzo može pretvoriti u činjenje previše stvari ili uopće ništa. Đavao želi da se ili utopimo u pokorama ili da se odmah osjetimo obeshrabreni i odustanemo. Stvar je u tome da bi korizma trebala biti o Bogu, a ne o našim aktivnostima, koliko god one bile dobronamjerne.

DON JOSIP RADIĆ Što nam je činiti „dok imamo vremena”?

"Sjetimo se da nijedan čin ljubavi, ma kako malen bio, ako se učini zbog Boga, ne može i neće biti uzaludan. Dok imamo vremena, postupajmo po tome. Dani su nam darovani zato da učinimo što više za Boga, u ime Boga, samo poradi Boga, čisto radi Boga. Što god bude učinjeno, ostaje vječno."

1 2 3 12
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja