Budi dio naše mreže

Ključna riječ: korizma

Jona u utrobi koronavirusa

Čini se da je u sadašnjem stanju cijelome svijetu potrebna proročka hrabrost u sagledavanju istine o društvu koje poznajemo. Stanje u kojem se zateklo čovječanstvo mora nam otvoriti srce i suočiti nas sa znakovima vremena, kroz pitanja i odgovore, sumnje i neizvjesnosti koje otvara pandemija, piše don Ivica Huljev, dekan Bračkog dekanata, najnovije na svome blogu Kroz Samariju.

P. Krasicki: Nakon krize i poteškoća dolazi svetost!

Zahvali dragom Bogu za korizmu, za svaki problem koji imaš u životu. Možda to zvuči ludo, ali zahvali. Mi bismo htjeli da sve bude super u našim životima. Želimo dugo živjeti. Zahvali Gospodinu na svemu što te potreslo u životu. Jer nakon te krize uvijek se događa snažniji skok naprijed.

Don Josip Radić: Koronavirus je velika opomena i upozorenje svijetu

U svom nagovoru don Josip Radić odgovara na pitanje koje je mjesto pandemije u Božjem planu te kako iz ove kušnje možemo postati bolji ljudi? Kakva je naša vjera i naš sakramentalni život u vrijeme kada nam je uskraćena pričest i ispovijed i kako nas koronavirus može vratiti Bogu?

PRIDRUŽITE SE Kreativna korizma na zagrebačkom Svetom Duhu

I ove korizme na zagrebačkom Svetom Duhu u Zagrebu franjevci konventualci nude bogat duhovni sadržaj. Od kateheza za odrasle na temu euharistije do onih za mlade na temu Sedam glavnih grijeha. Projekt "Svetoduško proljeće" i ove godine uključit će roditelje s djecom u uređenje okoliša oko crkve i samostana, a korizmenim koncertima će se svima približiti otajstva Kristove muke. Sestra Ljubica Bosilj subotom vodi radionice za najmlađe.

O. GOYO HIDALGO Humoristični svećenik objašnjava pravi smisao korizme

Mnogo je poruka i prijedloga što trebamo činiti u korizmenom vremenu i čega se trebamo odreći. Rijetko se zapravo zapitamo što napraviti kada se ne pridržavamo pokore i posta te je li netko veći vjernik ako se odrekao više stvari ili navika. Odgovor na ova pitanja putem društvenih mreža pružio je humoristični svećenik o. Goyo Hidalgo iz Los Angelesa.

Korizmenim postom obnovi svoj odnos s Bogom!

Adam i Eva svojim su grijehom razdvojili čovječanstvo od Boga, a taj je odnos kasnije obnovljen u Isusu Kristu. Post nas podsjeća na prvu Božju pouku upućenu čovjeku i vidljivi je zalog naše želje za ponovnim sjedinjenjem s Bogom.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja