Budi dio naše mreže

Ključna riječ: korizma

Snaga korizmenog petka

Svaki korizmeni petak je na neki način preteča, najava Velikog petka, priprava za ulazak u njegovu tajnu.

Križni put s molitvama sv. Franje

Donosimo križni put koji je pripremio fra Zvonimir Brusač. Tekst je nastao prigodom 800. obljetnice franjevačke karizme 2009. godine. Sveti Franjo je svojoj braći okupljenoj na kapitulu savjetovao molitvu za milost nasljedovanja Isusa.

HALO, VELEČASNI Smiju li i drugi instrumenti svirati za vrijeme liturgije u korizmi osim orgulja?

Smiju li neki drugi instrumenti osim orgulja za vrijeme liturgije u korizmi svirati u crkvi te kakav je stav Crkve vezano uz uzimanje oralnih kontracepcijskih pilula isključivo zbog liječenja ciste na jajniku neka su od pitanja na koja je, u petak, 24. ožujka u emisiji HKR-a "Halo velečasni!" odgovarao vlč. Damir Ocvirk, župnik župe sv. Josipa sa Trešnjevke u Zagrebu.

Fra Ivan Hrkać: Naša vjera treba biti pretočena u djela, a naše riječi u čine

Isus od nas traži da otvorimo oči, da će se on skrivati u najpotrebnijima, u najmanjima, u onima odbačenima, prezrenima, gladnima, žednima, u svima onima koji su na rubu našega društva. Djela, a ne riječi. Naša vjera treba biti pretočena u djela, a naše riječi u čine, da činimo ono što govorimo”, naglasio je fra Ivan Hrkać.

Bračni parovi predmolili križni put

Pobožnost križnoga puta u Župi sv. Petra apostola na Priku u Omišu, predmolili su u petak 17. ožujka, kao i dosadašnjih godina, bračni parovi.

Vlč. Tomislav Šagud: Nove oči za novo gledanje

Svećenik Zagrebačke nadbiskupije na službi župnika Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko, vlč. Tomislav Šagud, na svojoj je mrežnoj stranici objavio propovijed Četvrte korizmene nedjelje koju prenosimo u cijelosti.

Tri korizmene pobožnosti

Tijekom stoljeća, oblikovane su različite pobožnosti kako bi u vjernicima probudile kajanje zbog počinjenih grijeha. Korizma je vrijeme da se „pokajemo i vjerujemo u Evanđelje“. Ovo su tri snažne pobožnosti iz Raccolte koje ti u tome mogu pomoći, a primjerene su za petke u Korizmi.

1 2 3 16
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja