Budi dio naše mreže

„Probudi se!“ – slogan je to pod kojim će više od 3500 mladih ove godine, od 13. do 16. Listopada, volontirati na 450 volonterskih akcija na 19 lokacija diljem Lijepe Naše. Prijaviti se mogu mladi od 15 do 35 godina i to već danas jer su prijave za najveći volonterski projekt u Hrvatskoj službeno otvorene. A od ove godine u projekt su uključena i dva nova grada Belišće i Vela Luka. O volonterskoj akciji u Veloj Luci za Hrvatsku katoličku mrežu govorio je novi župnik Župe sv. Josipa don Hrvoje Katušić.

/ Ante Novak i Ivana Markić

Don Hrvoje Katušić župnik Župe sv. Josipa u Veloj Luci najavio je volontersku akciju “72 sata bez kompromisa” po prvi puta na Korčuli i u Veloj Luci.

Govoreći o jednoj od najvećih volonterskih akcija kazao je da ga jako raduje to što je SKAC Dubrovnik pozvao i Korčulane i Velu Luku na uključenje u projekt “72 sata bez kompromisa”.

“Kao župnik vrlo rado sam prihvatio taj poziv jer sam i u tome bio uključen u Dubrovniku. Veliko oduševljenje mi je što su ovdje ljudi koji su vezani uz župu, a posebno vjeroučitelji prihvatili s oduševljenjem da se uključimo u organizaciju ove godine. Napravili smo promo video i započeli s pripremama. Imamo listu akcija i vidjet ćemo što će biti izvedivo ove godine. Napravili smo akciju prema mladim ljudima koji su najvažniji, a to su naši volonteri. Vela Luka i Korčula će se uključiti u to da kako kažemo da zazelenimo Hrvatsku svojim volonterskim angažmanom” rekao je.

Don Hrvoje Katušić ovom prilikom pozvao je Korčulane, a posebno mlade od 15 do 30 godina, kao i iz Vela Luke da se prijave putem obrasca na službenoj stranici na ovu hvalevrijednu akciju.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja