Budi dio naše mreže

Ključna riječ: 72-sata-bez-kompromisa

Zašto mladi sudjeluju u projektu "72 sata bez kompromisa"?

"U ovom okruženju radimo stvari s kojima se možda nikada ne bismo susreli. Na neki način smo prisiljeni učiti, svladavati prepreke i rasti, a sve to u 72 sata. Naš rad nije jednostrano zadovoljstvo, radi se i o zajednici koja pruža volonterima radost, osmijeh, toplu riječ, suzu i životnu pouku za učinjeno dobro djelo", kazala je za Hrvatsku katoličku mrežu volonterka međunarodne akcije "72 sata bez kompromisa" Maša Marija Čotić.

Volonteri "72 sata bez kompromisa" pomažu zagrebačkim beskućnicima

"Susretnete li veselo društvo mladih u zelenim majicama sa časopisom u ruci, to su oni! :) Imajte na umu da će nekima od njih ovo biti 1. volontersko iskustvo i podržite ih jednim smješkom ili mahnite, a možete i kupiti časopis! Nije lako prilaziti prolaznicima i govoriti o temi koju često izbjegavamo... o beskućništvu i problemima ljudi s ruba društva... Ulične svjetiljke već 5. godinu sudjeluju u projektu '72 sata bez kompromisa'."

Projekt "72 sata bez kompromisa" potiče mlade da osluškuju potrebe svoje zajednice

Više od četiri tisuće mladih sudjelovat će u volonterskoj avanturi diljem Hrvatske, u akciji "72 sata bez kompromisa" koja započinje u četvrtak pod geslom “Zakači se za volontiranje!”. "Riječ je o međunarodnom projektu koji je prvi puta održan u Hrvatskoj 2014. godine, a Hrvatska je deseta zemlja u kojoj se ovaj projekt provodi", rekla je gostujući u programu HKR-a u srijedu voditeljica projekta u Zagrebu Anamaria Malešević.

Pogledajte raspored misa povodom početka projekta "72 sata bez kompromisa"

Volonterska akcija "72 sata bez kompromisa" koja će se održavati u 11 mjesta diljem Hrvatske započinje u četvrtak. Kako su priopćili iz organizacije "72 sata bez kompromisa", zadnje pripreme su u tijeku: kupuju se boje za ličenje, slažu se majice, dodjeljuju se volonteri na ugovorene volonterske akcije, zbrajamo zadnje prijave.

Hrvati volontiraju u Češkoj i poručuju: Mladi u srcu žude za volontiranjem, samo ih treba na to i potaknuti

Volonterski projekt “72 sata bez kompromisa” koji se šeste godine održava u Hrvatskoj, i to od 17. do 20. listopada u 11 mjesta, obuhvatit će više od 4000 volontera koji će beskompromisno staviti svoje vrijeme, znanja, vještine i talente na raspolaganje te sudjelovati u više od 350 radnih, ekoloških i socijalnih akcija organiziranim u dječjim domovima, domovima za starije, udrugama, školama i drugim raznim institucijama. Taj projekt zaživio je i u drugim europskim zemljama, pa su našu zemlju u sklopu tog projekta posjetili i mladi iz drugih država.

Pozivamo vas u "Volonterski park" ususret najvećem volonterskom projektu "72 sata bez kompromisa"

Događanjem "Volonterski park", koje će se održati u subotu s početkom u 10 sati u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac, najavit će se najveći volonterski projekt u Hrvatskoj "72 sata bez kompromisa", a riječ je o međunarodnom projektu koji se u Hrvatskoj organizira već šestu godinu i uključuje čak 11 mjesta, 4000 mladih volontera i više od 450 socijalnih, radnih i ekoloških akcija.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja